Benefiti depilacije šećernom pastom

10.10.2022 12:28:21
benefiti depilacija šećerna pasta egipatska depilacija sheera

Mnogo je prednosti šećerne paste u odnosu na druge metode depilacije.

Mnogo je prednosti šećerne paste u odnosu na druge metode depilacije.

Bez izazivanja iritacije, uklanja dlačice u smjeru njihovog rasta. Jedna od prednosti ove vrste depilacije je što zahvaljujući svojoj strukturi vrši i piling kože i uklanja mrtve površinske ćelije kože. Važno je napomenuti da nakon upotrebe nema uraslih dlačica.

Šećerna pasta se lagano omekša rukama, bez potrebe za topljenjem. S obzirom da pasta ne izaziva modrice i podlive, pogodna je za osobe koje imaju problema sa venama i kapilarima. Pastu je moguće ukloniti sa kože kao i sa odjeće vodom.

Za razliku od voska koji u svom sastavu sadrži hemikalije, šećerna pasta je potpuno prirodna i ne izaziva iritacije i alergije kod osoba sa osetljivom kožom. Koristi se jednokratno i nema opasnosti od infekcije jer je šećer prirodni konzervans i ne kvari se.

Šećerna pasta se koristi jednokratno, te je to čini higijenskom metodom za depilacije. Ova vrsta depilacije se preporučuje za intimna i osjetljiva područja. Redovnim korištenje šećerne paste korjen dlake postaje slabiji, dlaka je sve tanja i prestaje rasti. Ako je vaš izbor do sada bio vosak za depilaciju, pasta će imati savršen učinak za vas.

Sve u svemu, prednosti su više, koža je mekša, mrtve ćelije se uklanjaju, dlačice se čupaju iz korijena, rastu sporije, tanje itd. Za dugoročne rezulate ova vrsta depilacije je idealno rješenje.

Kompletnu ponudu Herbal spa centra možete pogledati na linku ovdje

Rezervišite putem telefona:

CENTAR:

+387 33 529 656

NOVO SARAJEVO:

+387 33 615 935

ILIDŽA:

+387 33 763 400

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Lifestyle