Moramo probati!

Herbal Spa: Bali u Sarajevu! (Foto)

16.06.2023 13:45:52

Čuli smo, priča se po Sarajevu, u naš grad stigle maserke i maseri sa otoka Bali u Indoneziji!

Rezervišite svoj termin klikom na Rezervacija termina Herbal spa

 

Čuli smo, priča se po Sarajevu, u naš grad stigle maserke i maseri sa otoka Bali u Indoneziji! Pa to moramo probati. Nije nam dugo trebalo da se najavimo u Herbal Spa i rezervišemo termin za jednu “sasvim običnu” Relax masažu i masera sa Balija.


Dočekalo nas je ljubazno osoblje, soba za masažu ispunjena mirisima eteričnih ulja, svijeće, opuštajuća muzika. Ugodno i umirujuće.

Napetost koju smo donijeli sa sobom je već upola manja.

Tradicionalni pozdrav sa Balija, beskrajno srdačan osmjeh, i masaža može da počne. Nakon toplih ručnika i blagog zagrijavanja, maser s lahkoćom pronalazi bolne tačke na leđima, između lopatica, na vratu, a onda i u rukama, nogama, na stopalima.

I svaki put kada vješte maserske ruke pronađu umor u tijelu, bilo prstom, otvorenim dlanom ili podlakticom, pritisak je uvijek s mjerom, ni prejak ni preblag, ali dovoljan da ga otkloni. Kao da nam čita misli. Želimo “relax”, dobit ćemo ga.

Kakva god da je napetost, ona nestaje. A nakon što nestane, osjetite pojačanu cirkulaciju krvi i povratak energije u tijelo.

Kasnije ćemo pročitati na www.herbalspa.ba da “ova masaža stimulira parasimpatički nervni sistem koji se naziva i sistem za odmor i digestiju. Relax masaža također povećava cirkulaciju krvi i stimulira limfni sistem tijela, koji čisti toksine našeg organizma, tako da ova masaža ima i detoks djelovanje”.

Da je tako uvjerili smo se. Ne znamo koliko je ključnih tačaka koji čine limfni sistem tijela, ali imamo osjećaj da su vještim prstima i dlanovima za sat vremena koliko je trajala masaža kompletnog tijela od tjemena do nožnih prstiju - sve pronađene.

Bilo je to samo naših sat vremena terapije koja nam je toliko bila potrebna i čiste egzotike sa Balija. Ćaskamo na odlasku sa maserom, koji nam otkriva da je tajne tretmana koji liječe dušu i opuštaju tijelo naučio od svoga djeda na Baliju, a da je ekspertizu usavršio u Kuvajtu pod budnim okom vrhunskih profesionalaca.

Kažu da tijelo i koža pamte, i zato u ovakvim prilikama osjećaj teško vara. Čini nam se da je naš maser klasičnoj Relax masaži kakvu poznajemo udahnuo svog tradcionalnog umijeća sa dalekog Istoka, i tehnike masaže koja nosi ime otoka sa kojeg je potekao.

Kako god, mi smo naš cilj ispunili. Duboka mišićna napetost taložena sedmicama je nestala, stresa uzrokovanog svim i svačim kao da nikad nije ni bilo.

Bilo nam je lijepo, i što je najvažnije još ljepše se osjećamo. Otišli smo po “sasvim običnu” Relax masažu. Dobili smo nezaoboravnu egzotiku sa Balija.

Na odlasku dogovaramo novi termin za sedam dana.

O Herbal Spa

Herbal Spa članica Herbal Group, međunarodni je brend i vodeći je u oblasti spa usluga u Bosni i Hercegovini, sa jedinstvenim konceptom beauty i relax tretmana. Herbal Spa ima 36 poslovnica u Kuvajtu, a uskoro se otvaraju tri nova centra u Saudijskoj Arabiji i Bahreinu. Herbal Spa nudi više od 25 vrsta masaža kao i parna kupatila za relaksaciju. Beauty program obuhvata tretmane lica, depilacije, njegu tijela i kose, manikir i pedikir. Herbal Spa jedini na tržištu ima u ponudi Marokansko kupatilo, uz Tunižansko, Herbal, Jagoda , Čokoladno i Lavanda kupatilo.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Lifestyle