Terapija udarnim valom po principu elektromagnetnog sistema!

07.09.2015 15:32:39

Terapija radijalnim udarnim valovima se uspješno koristi u tretmanu mišičnog /vezivnog tkiva. Udarni radijalni valovi su visoko energetski zvučni impulsi.

ŠTA JE TERAPIJA RADIJALNIM URADNIM VALOVIMA?

Terapija radijalnim udarnim valovima se uspješno koristi u tretmanu mišičnog /vezivnog tkiva. Udarni radijalni valovi su visoko energetski zvučni impulsi. Energija koja se aplicira na tretmansko područje poboljšava metabolizam i cirkulaciju krvi, ujedno stimulirajući tjelesni mehanizam za samoregeniranjem. Terapija udarnim radijalnim valovima ima svojih mnogih prednosti. Neki primjeri su:

  • Kratko trajanje tretmana po sesiji
  • Visok procenat uspjesnosti tretmana nakon samo par sesija
  • Cini lijecenje putem lijekova i/ili operativnog zahvata suvisnim.

Efektivnost terapije uradnim radijalnim valovima je dostatno dokazano od strane naučnih istraživanja.

ŠTA JE ENDOPULS 811?

Endopuls 811 je kompaktna i kompletna jedinica za terapiju radijalnim udarnim valovima. Ova idealna jedinica je pouzdana, komforna i naklonjena korisniku, cjenovno pristupačna i ne zauzima mnogo prostora.

KOMPAKTNOST

Endopuls 811 nema potrebe za kompresorom, zato što posjeduje elektromagnetski sistem. Elektromagnetski system je mal, lagan, mobilan i zahtjeva vrlo malo održavanja. Projektil/sonda u ergonomskom aplikatoru se aktivira elektromagnetski.

MOBILNOST

Endopuls 811 se dostavlja u aluminijskom koferu sa svim neophodnim priborom, poput različitih aplikatora i nožnog prekidača. Jednostavan za transport i sve pri ruci za kompletan tretman.

MINIMALNO ODRŽAVANJE ZA DUGOVJEČNOST

Endopuls 811 zahtjeva jako malo odrzavanja. Ergonomski aplikator se može koristiti za najmanje 2 miliona radijalnih udara (oko 1000 tretmana) prije nego je potrebna revizija.

ENDOPULS 811, KOMPLETNA JEDINICA

Ručni aplikator pojeduje ergonomski dizajn i sacinjen je od teskog visoko kvalitetnog aluminijuma. Zahvaljujući sopstvenoj tezini ručnog aplikatora, manje pritiska i zamora je potrebno od strane terapeuta, daje bolju suštinsku i vibracijsku apsorpciju koja štiti terapeuta, kao i perfektnu dozu energije koja se prenosi na pacijenta. Ekstremno lagan za upotrebu: upravljanje preko preglednog ekrana osjetljivog na dodir. Energija se precizno podešava i prikazuje u mJoules, informišući terapeuta o transferu energije na tkivo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Lifestyle