'Doktor kad mi treba' sve popularniji

Lifestyle

"Doktor kad mi treba" sve popularniji

150 zdravstvenih profesionalaca rješava vaše medicinske dileme

07.12.2020 13:21:42 / Izvor: Akta.ba

Prva dva mjeseca rada zdravstvenog portala "Doktor kad mi treba" pokazala su da postoji velika potreba i zainteresovanost pacijenata za online komunikaciju i konsultacije sa zdravstvenim osobljem. Registrovani korisnici su shvatili koliko je ovakav način rada brz i lak, a sve njegove prednosti posebno su došle do izražaja uslijed pandemije kada se niko ne želi izlagati riziku od virusa u čekaonicama.

U jednostavnost i dostupnost regionalno zastupljene platforme dosad se uvjerilo blizu 1.000 korisnika kojima je za rješavanje medicinskih dilema i problema na raspolaganju više od 150 zdravstvenih profesionalaca iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Turske i drugih zemalja, dominantno doktora medicine i stomatologije, ali i magistara farmacije, psihologa, nutricionista i patronažnih sestara.

Najčešće dileme korisnika platforme "Doktor kad mi treba" odnosile su se na oblast pedijatrija i psihologija koje su primile oko 40% posto ukupnog broja upita.

Prema riječima prim dr. Amre Junuzović-Kaljić, specijaliste pedijatrije, razvojem digitalnih tehnologija, komunikacija i pružanje zdravstvene pomoći na ovaj način postali su veoma prihvatljivi i od neprocjenjive važnosti.

"Posebnu korist smo svi imali kroz iskustvo 'lockdowna' zbog pandemije SARS-COV 19 virusa. U periodu veoma ograničenog kretanja, pacijentima smo mogli pružiti usluge dijagnostike, terapije, kao i savjetovanja koristeći pametne telefone i kompjutere. Posebno bih istakla kontinuirani kontakt sa roditeljima hronično bolesne djece, djece sa povećanim rizikom od obolijevanja te pružanje zdravstvene pomoći akutno oboljelim. Roditeljima novorođenčadi i dojenčadi smo mogli pružiti podršku i brojna savjetovanja pomoću videokontakata. Iskustvo iz tog perioda je značajno i po tome što smo, koristeći prednosti telemedicine, mogli pružiti pomoć većem broju pacijenata u kraćem vremenu", istakla je poznata pedijatrica.

Kako je najavio osnivač platforme i CEO kompanije Smart Business Solutions Kenan Kekić, uskoro na prodajnim mjestima iNovina i Ina Mola počinje prodaja e-dopuna, te mjesečnih i polugodišnjih pretplata za korištenje portala "Doktor kad mi treba", kao i podrška pacijentima kroz različita predavanja o zdravom životu.

Prednosti telemedicine, komunikacijskog kanala bez fizičkog kontakta, sve više prepoznaju i menadžmenti kompanija. Spomenimo i da su Vienna osiguranje, UniCredit bank, Akta.ba i OLX.ba svojim uposlenicima osigurali pogodnosti online konsultacija preko ove platforme.

Glavna i odgovorna urednica portala Akta.ba Seida Bijedić naglasila je da su prepoznali prednosti telemedicine koja štedi vrijeme i novac.

"Briga o djeci, stres, nedostatak vremena, sve manja dostupnost termina, razlozi su zbog kojih nam ova usluga olakšava život jer smo u prilici konsultovati se s ljekarom u trenutku kada nam je to zaista potrebno. Dakle, dostupnost kvalitetne usluge, olakšan pristup specijalistima, pravovremen savjet i rješavanje medicinske dileme od posebnog je značaja pogotovo u periodu globalne pandemije", izjavila je Bijedić.

Osim direktnog razgovora sa medicinskim stručnjakom iz oblasti koja vas zanima, "Doktor kad mi treba" omogućava i dostavljanje drugog mišljenja. Za drugo mišljenje neophodno je dostaviti potrebnu medicinsku dokumentaciju, a stručno mišljenje odabranog zdravstvenog profesionalca stiže u roku od 48 sati. 

Još neke od prednosti ove inovativne platforme su: sve usluge je moguće dobiti na nekoliko svjetskih jezika, korisnicima je omogućeno besplatno arhiviranje njihove medicinske dokumentacije na posebno kreiranom računu, a sve usluge plaćaju se univerzalnom valutom nazvanom eDOC. Dopuna eDOC kredita vrši se bankovnom karticom u valuti vaše zemlje. Cijena 15-minutnih chat/video konsultacija je 20 eDOC (20 €), a usluga drugog mišljenja ima vrijednost 139 eDOC. 

Za korisnike Mastercard kartica obezbijeđene su posebne pogodnosti, te će korisnici debit Mastercard kartice sa svakom uplatom kredita ostvariti popust od 3%, dok za plaćanje Mastercard premium karticama korisnici dobijaju  gratis još jednu konsultaciju.  

Uz Best PROTECT proizvod Vienna osiguranja, online konsultacije s doktorima su besplatne.

Platformu "Doktor kad mi treba" istražite na doktorkadmitreba.com, a novosti možete pratiti i putem FacebookInstagram i Linkedin profila.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Lifestyle