EDUKA BH vaš vodič za novi život!

23.06.2022 07:40:26
Eduka BH Tešanj

​EDUKA BH je jedina privatna školska ustanova u ZE-DO kantonu koja nudi usluge prekvalifikacije, dokvalifikacije, stručnog usavršavanja i osposobljavanja za preko 100 zanimanja.

EDUKA BH je jedina privatna školska ustanova u ZE-DO kantonu ovlaštena od strane Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZE-DO kantona, koja nudi usluge prekvalifikacije, dokvalifikacije, stručnog usavršavanja i osposobljavanja za preko 100 zanimanja.

EDUKA BH Tešanj ima ugovor o saradnji sa preko 30 lokalnih firmi u kojima stičete praktične vještine, samim time nudimo vam i mogućnost zaposlenja u tim firmama. U Saradnji sa preko 30 lokalnih firmi, došli smo na ideju da osnujemo centar za obrazovanje odraslih i pružamo usluge prekvalifikacije, dokvalifikacije, stručnog osposobljavanja i usavršavanja za više od 100 zanimanja.

Ko je EDUKA BH?

Na generalnoj konferenciji UNESCO-a 1976, godine koncept obrazovanja odraslih definisan je na način da uključuje skup svih organizovanih obrazovnih procesa, sadržaja, nivoa i metoda, bez obzira na to nastavlja li osoba školovanje, razvija svoje sposobnosti i proširuje znanje ili poboljšava svoje tehničke ili stručne kvalifikacije. Takve aktivnosti mijenjaju stavove ili ponašanje u perspektivi osobnog razvoja pojedinca i u perspektivi učestvovanja u uravnoteženom i nezavisnom socijalnom, privrednom i kulturnom razvoju.

Sve navedeno je dio obrazovnog sistema jedne zemlje koji bi trebao biti ravnopravan sa ostalim dijelovima obrazovnog sistema.

Zbog navedenih razloga, EDUKA BH pripremila je nastavne planove i programe za formalno i neformalno obrazovanje odraslih iz različitih oblasti, a koje će implementirati kroz stručni nastavni kadar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje