Obrazovanje odraslih

Prekvalifikacijom do kvalitetnijeg života

22.09.2023 00:00:00
Eduka BH prekvalifikacija

Prekvalifikacija podrazumijeva stjecanje novih znanja i vještina, odnosno kvalifikaciju za novo zanimanje, na osnovu prethodno stečene školske spreme.

Prekvalifikacija podrazumijeva stjecanje novih znanja i vještina, odnosno kvalifikaciju za novo zanimanje, na osnovu prethodno stečene školske spreme. Program prekvalifikacije provodi se na temelju programa propisanih za vanredno obrazovanje. Programu prekvalifikacije za svakog polaznika donosi tijelo utvrđeno statutom ustanove.

Prekvalifikacija pruža mogućnost za novo zapošljavanje, novi profesionalni identitet i kvalitetniji život, odnosno, stvara pretpostavku da osoba s prekvalifikacijom ispuni očekivanja.

Jedina privatna školska ustanova u ZE-DO kantonu ovlaštena od strane Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZE-DO kantona je EDUKA BH Centar za obrazovanje odraslih Tešanj koji nude usluge prekvalifikacije, dokvalifikacije, stručnog usavršavanja i osposobljavanja za preko 100 zanimanja.

Za više informaija kontaktirajte EDUKA BH Centar za obrazovanje odraslih Tešanj

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje