Građevinska zanimanja

Stručno ososobljavanje za zidara-fasadera-izolatera

10.10.2023 08:25:46
Eduka BH Stručno ososobljavanje za zidara-fasadera-izolatera

Centar za obrazovanje odraslih EDUKA BH Tešanj nudi stručno osposobljavanje za radnička zanimanja građevinske struke.

Stručno ososobljavanje za zidara-fasadera-izolatera je obrazovanje, gdje kroz kvalitetnu i stručnu instruktivno-konsultativnu nastavu polaznici se osposobljava za zvanje zidar kao jedno od osnovnih građevinskih zanimanja, te se osposobljavaju za obavljanje sljedećih grupa poslova: zidane konstrukcije svih vrsta nosivih zidova i polu montažnih i montažnih stropova, pregradnih zidova od opečnih proizvoda i zidanih elemenata od ostalih vrsta materijala (beton, kamen, termo-blokovi, siporex, ytong itd.); zatim za malterisanje raznim malterima i obradu hrapavih površina unutrašnjih i vanjskih površina zidanih i betoniranih stijena i stropova. Ovo zanimanje takođe uključuje izvođenje termičkih i dekorativnih kompaktnih sistema za zaštitu fasadnih zidova.

Pored toga, važno je steći znanja o zaštiti na radu, sigurnom kretanju na gradilištu, održavanju vlastitog zdravlja pri radu u različitim vremenskim uvjetima i radnim uvjetima, sigurnom radu na visini i mjerama zaštite ljudi i okoline, što je takođe poklanja veliku pažnju ovom programu.

Nakon završenog stručnog osposobljavanja koje je u trajanju od 200 časova instruktivno-konsultativne i praktične nastave polaznici dobiju certifikat o stručnoj osposobljenosti za zanimanje zidar-fasader-izolater. Certifikat se izdaje na bosanskom i engleskom jeziku, ovjeren u sudu sa Apostille pečatom (Apostille je nadovjera ili legalizacija javnih dokumenata koje se koriste u međunarodnom pravnom prometu).

Centar za obrazovanje odraslih EDUKA BH Tešanj nudi stručno osposobljavanje za radnička zanimanja građevinske struke.

Info i prijave: +387 62 592 200 ili +387 62 873 378

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje