Prijave za Chevening stipendije 2023/2024 su sada otvorene! (Video)

14.10.2022 07:44:31
Chevening stipendija

​Chevening je program međunarodnih stipendija vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

Prijavljujete se za Chevening stipendiju sljedeće godine? Evo kako da se uvjerite da ste na pravom putu da odaberete pravi kurs!

Chevening je program međunarodnih stipendija vlade Ujedinjenog Kraljevstva. Finansirani od strane Ureda za vanjske poslove, Commonwealth i razvoj i partnerskih organizacija, nudi nagrade za jednogodišnje studiranje u Ujedinjenom Kraljevstvu na potpuno finansiranom master studiju.

Uspješni kandidati za Chevening dolaze iz različitih zemalja i pozadina, ali svi pokazuju strast, viziju i vještine potrebne za oblikovanje boljeg svijeta.

Postoje mnoge prednosti odabira, uključujući potpuno financirane školarine, pristup nekim od najkvalitetnijih obrazovanja na svijetu, ekskluzivne mogućnosti umrežavanja i priliku da istražite raznoliku kulturu Ujedinjenog Kraljevstva.

Na kraju vaše stipendije, pridružit ćete se Chevening raznolikoj zajednici od preko 50.000 globalnih bivših studenata. Vratit ćete se kući opremljeni znanjem i mrežama da oživite svoje ideje i napredujete u karijeri.

Nije bitno odakle dolazite. Važno je kuda idete.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje