Kućni ljubimac ima buhe, da li trebam da uradim dezinsekciju stana?

07.09.2022 07:44:45
Dezinsekcija stana Sanitacija d.o.o.

Imajući u vidu da ih je veoma teško istrebiti kada se nastane u vašoj kući ili stanu, od najveće je važnosti da što prije odreagujete i pozovete stručnjake za dezinsekciju.

Buhe predstavljaju opasnost po zdravlje kućnih ljubimaca. One ujedaju životinje kako bi se nahranile njihovom krvlju, a tim putem mogu da prenesu bolesti koje mogu biti veoma opasne po vašeg ljubimca. Buhe se sele s domaćina na mjesto gdje ljubimci borave, ali i na tepihe, te namještaj i krevete. Mogu prijeći na čovjeka prilikom maženja kućnih ljubimaca ili preko stolice ili kreveta na kojima je ljubimcu dopušten boravak. No najčešće buhe znaju napadati djecu dok se igraju na tepihu, koji su omiljeno skrovište buha.

Što možete poduzeti ako u stanu ili u kući imate buhe?

Obavezno tretirajte kućnog ljubimca protiv buha i vršite svakodnevnu provjeru i higijenu ležišta (košare, jastuci…) što podrazumijeva redovito čišćenje, usisavanje i provjetravanje prostora. Nadalje je potrebno dobro usisati cijeli stambeni prostor s posebnim naglaskom, doslovce od poda do plafona (uključujući madrace, trosjede i ostali namještaj), a vrećicu nakon usisavanja odmah baciti (iznijeti van iz stambenog prostora) jer postoji mogućnost da u njoj i dalje ima živih buha ili njihovih razvojnih oblika. Slijedi detaljno pranje svih površina.

Imajući u vidu da ih je veoma teško istrebiti kada se nastane u vašoj kući ili stanu, od najveće je važnosti da što prije odreagujete i pozovete stručnjake za dezinsekciju.

Stručni timovi Sanitacije d.o.o. spremni su intervenisati odmah po vašem pozivu i izvršiti tražene radove. Usluge dezinsekcije Sanitacija d.o.o. vrši kvalitetno i brzo i provjerenim metodama.

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje ili vam treba savjet nazovite na dežurni broj telefona +387 33 651 520, napišite poruku ovdje, pošaljite mail na sanitsar@lol.ba ili pošaljite poruku na Facebook stranici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Poljoprivreda i hemija