Specijalna ponuda folije za plastenike u vrijeme pripreme za proljetnu sadnju

10.02.2020 09:14:52
Specijalna ponuda folije za plastenike u vrijeme pripreme za proljetnu sadnju

U ITC Zenica d.o.o. maloprodaji možete pogledati široku paletu najkvalitetnije pokrovne folije za plastenike

Folija i mreže za plastenike

U ITC Zenica d.o.o. maloprodaji možete pogledati široku paletu najkvalitetnije pokrovne folije za plastenike, a pored toga i mreže za zasjenu, mulch foliju, foliju za solarizaciju tla, i  ljepila za sanaciju oštećene ili pocijepane folije.

ITC Zenica nudi samo najbolje...

Folija za pokrivanje plastenika LDPE

U mogućnosti smo Vam ponuditi najkvalitetniju pokrovnu foliju za plastenike vođeni 23-godišnjim vlastitim iskustvom, u načinu odabira, postavljanja i korištenja plasteničke folije. Naša dugogodišnja, mehanički otporna, termalna folija za plastenike sa mogučnošću lomljenja svjetla, ostat će broj jedan u izboru naših kupaca.

Folija se proizvodi Coex metodom ubrizgavanja, vertikalnim putem, upuhivanjem komprimiranog zraka. LDPE folija za plastenike se proizvodi nanošenjem sirovog materijala i aditiva odgovarajućih osobina sloj po sloj. Takav način proizvodnje daje kvalitetniji i dugotrajniji proizvod.

Folija pored temperaturne kontrole pruža zaštitu od kiše, vjetra, zagrijavanja tla, i određenoj mjeri kontrolu insekata, bolesti i zaštitu od predatora kao što su glodari i ptice. Naša plastenička folija daje raniji plod, izdašniji, bolje kvalitete i smanjuje potrebu za korištenjem pesticida. Pogodna je za uzgoj voća, povrća i cvijeća.

Dužinu trajanja folije karakteriše debljina folije koja se izražava u mikronima (mic). Mi u ponudi nudimo dvije vrste pokrovne folije: dvogodišnju od 150 mic i četverogodišnju od 200 mic.

  • Folija debljine 200 mic. 48 mjeseci UV+IR+AB+AD+EVA
  • Folija debljine 150 mic 24 mjeseca UV
  • Namjensko ljepilo

Folija za solarizaciju tla

(zagrijavanje tla sunčevom toplinom)

Solarizacija je zagrijavanje tla i neobrađenog zemljišta solarnom energijom pokrivanjem sa tankim slojem folije za solarizaciju.

Cilj ove primjene jeste da se oslabe ili eliminišu soliborni uzročnici bolesti i štetnici. Transparentna polietilenska folija stavljena na tlo tokom vrućih ljetnih mjeseci (kada je dan dug, vedro nebo i temperatura zraka je visoka) povećava se temperatura tla do razine koja je smrtonosna za mnoge soilborne biljne patogene, sjeme korova i već iznikle korove (uključujući parazitske sjemenke), oblići, grćice hrušta, žićnjake, a u nekim površinama i grinje.

Izlaganje tla suncu poboljšava ishranu biljaka povećanjem dostupnosti azota (dušika) i drugih esencijalnih hranjivih tvari. Maksimalno zagrijavanje tla će biti kada je folija blizu tla, dakle vrlo je važno je da je područje koje se tretira bez korova, ostataka biljne mase, krhotina, i bez velikih gruda koje će podići foliju od tla, a mogu je čak i oštetiti. Tlo treba biti tanjurano, obrađenoj s roto-frezom ili roto-drljačom, dobro zaravnano i povaljano valjkom te zalijevano s većom količinom vode. Vlažno tlo bolje prenosi temperaturu i na taj način će solarizacija biti učinkovitija.

Tlo mora biti vlažno za maksimalni učinak, vlage ne ​​samo da čini organizme osjetljivijima na visoku temperaturu, već također provodi toplinu brže i dublje slojeve tla. Tlo možemo navlažiti unaprijed sistemom za navodnjavanje rasprskivačima ili poslije obilne kiše. Obilno zalijevanje je moguće i ispod folije za solarizaciju, nalijevanjem vode u udubljenja točkova od traktora, koji mogu djelovati kao plitke brazde za navodnjavanje. Navodnjavanjem ispod folije možemo obično kontrolirati štetočine nešto brže i u većoj mjeri nego kad navodnjavanje nije učinjeno prije nego što je položena folija.

70-80 ͦC toplote se generiše efektom sunčevih zraka i vlagom. Solarizaciju treba primjenjivati u periodu od oko 6 sedmica na tlu (u nekim slučajevima, tretiranje bolesti se mora raditi i do 10 sedmica).

Ukoliko imate dodatnih pitanja vezano za proizvode ITC, cijene, servis, prodaju ili  neko generalno pitanje, možete popuniti kontakt formu i ljubazno osoblje kompanije ITC će u što kraćem vremenu odgovoriti na Vaš upit.

Radno vrijeme

Ponedeljak-Petak: 08:00 - 16:00

Subota: 08:00 - 14:00

Nedelja i praznik: Zatvoreno

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Poljoprivreda i hemija