Beskontaktna termalna analiza za sigurnije radno okruženje

25.01.2021 09:20:32
Beskontaktna termalna analiza za sigurnije radno okruženje

Jedan direktan kontakt sa neodgovornom osobom dovoljan je da životno ugrozi kako vas i vaše zaposlene tako i vaše poslovanje.

Svjedoci smo povećanog rizika od djelimičnog ili potpunog prekida poslovanja uzrokovanog širenjem COVID-19 oboljenja među zaposlenima. Jedan direktan kontakt sa neodgovornom osobom dovoljan je da životno ugrozi kako vas i vaše zaposlene tako i vaše poslovanje. Trenutne procjene su da stepen rizika od oboljevanja raste dramatično sa rastom broja direktnih kontakata te je automatizovan sistem ranog upozorenja neophodan na prvoj liniji odbrane.

Kroz saradnju sa njemačkom kompanijom Mobotix AG, kompanija KMC d.o.o. Banja Luka donosi vam automatizovano rješenje visoke preciznosti koje samostalno analizira tjelesnu temperaturu svakog posjetioca u roku od 1 sekunde, upozorava na potencijalno zaražene osobe te im sprječava ulazak u branjeni prostor. Ovo je samo jedan od načina na koji termalna analiza smanjuje rizik poslovanja.

Prednosti termalne analize za vaše poslovanje

Proaktivna analiza

Očitavanje temperature traje kraće od sekunde. Nenametljivom analizom podiže se stepen zaštite zaposlenih i smanjuje rizik od širenja zaraznih bolesti bez stvaranja dugih redova.

Automatizovan rad

Samo u slučaju detekcije povišene tjelesne temperature sistem automatski alarmira dežurno osoblje koje vrši naknadnu provjeru tjelesne temperature dodatnim medicinskim sredstvom.

Njemački kvalitet

Njemački kvalitet je zlatni standard u polju preciznog mjerenja koji se postiže rigoroznom kontrolom kvaliteta. Rezultat je postignuta preciznost termalne analize od +/- 0,3°C.

Socijalna distanca

Sistem kontinualno vrši termalnu analizu bez potrebe za direktnim kontaktom. Na ovaj način sprečava se kontakt licem u lice prilikom provjere temperature svakog posjetioca i/ili zaposlenog.

Instalacija i upotreba sistema za termalnu analizu

Šta je sistem za detekciju termalnih nepravilnosti i zašto bi vas to zanimalo?

Sistem za detekciju termalnih nepravilnosti koristi tehnologiju termalne radiometrije razvijene od strane Mobotix AG Njemačka. U pitanju je renomirana svjetska kompanija sa sjedištem u Njemačkoj čiju srž čini razvoj optičko-termalnih uređaja i njihovo uvezivanje sa naprednim sistemima vještačke inteligencije. Upotrebom ove tehnologije sistem je u stanju da detektuje površinsku temperaturu predmeta i ljudi uz pomoć termalnih kamera, te ukoliko je izvan očekivanih vrijednosti, npr. viša od 37,3°C, da alarmira osoblje. Tehnologija termalne radiografije se takođe koristi i prilikom kontrole rada mehaničkih uređaja i sklopova, u nadzoru područja povišenog rizika od požara ili kod sprovođenja mjere zabrane pušenja i otvorenog plamena.

Mobotix AG je nedavno postao ponosni član Konica Minolta poslovne porodice te zahvaljujući toj saradnji u mogućnosti su donijeti napredni sistem za detekciju termalnih nepravinosti na tržište Bosne i Hercegovine. Više informacija možete pronaći na internet stranici proizvođača ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo