Predstavljamo

Dan žena u duhu odgovornosti i razumijevanja

Uposlenici Sparkasse Bank obradovali dame posebnim poklonima

08.03.2021 13:07:56 / Izvor: Akta.ba

Uposlenici i Uprava Sparkasse banke su danas ispred sarajevskog sjedišta obilježili Međunarodni dan žena akcijom darivanja - obradovali su prolaznice poklonima, ručnim radovima štićenika ustanova "Mjedenica" i "Vladimir Nazor".

"Sa ovom akcijom smo željeli spojiti gestu pažnje prema damama sa vrijednostima koje njeguje naš tim, a to je prije svega odgovornost. Poklanjanjem radova učenika sa poteškoćama u razvoju, željeli smo promovirati i predstaviti njihov rad, ali i promicati ideju inkluzije i razumijevanja u zajednici. Posebno nam je važno da se ove ideje žive unutar našeg tima, tako da su danas naši bankari, krenuvši od članova Uprave, "uskočili" u nešto drugačije uloge, izašli iz ureda i lično proveli akciju darivanja", poručuju iz Sparkasse banke.

U svim poslovnicama ove banke su danas klijentice dobile mali znak pažnje, a ispred sjedišta banke su se prolaznice imale priliku upoznati sa lijepim proizvodima kreativnih radionica JU Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Vladimir Nazor i Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece "Mjedenica". Keramički radovi, slike, nakit, ručno oslikani šalovi i čestitke su samo dio asortimana koji svakodnevno produciraju štićenici ovih ustanova.

"Mi smo zahvalni na svakoj prilici da predstavimo originalne radove i rukotvorine naših učenika, jer su kreativne readionice izrazito važan, koristan dio rehabilitacijskog i obrazovnog programa naših štićenika, a koji počiva na principu inkluzivnosti. Vrlo je važno da se širi svijest o tome da su djeca i osobe sa poteškoćama u razvoju integrisan dio društva i da je njihov rad koristan. Zato nam je bilo zadovoljstvo učestvovati u ovoj akciji Sparkasse banke, a posebno znajući da će naši radovi obradovati veliki broj dama za 8. mart", kazao je Zulfo Ahmetović, pomoćnik direktora JU Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Vladimir Nazor.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo