Udruženje Alterural organiziralo posjet 43. Sajmu turizma u Beogradu (Foto)

31.03.2022 08:32:34

Ponovno je ove godine, Alterural organiziralo posjet 43. Sajmu turizma u Beogradu.

Ponovno je ove godine, Alterural organiziralo posjet 43. Sajmu turizma u Beogradu. Ove godine termin održavanja sajma pomjeren je za mjesec dana pa je održan od 24. do 27.marta.

Grupa od 15 vlasnika seoskih domaćinstava koji se bave seoskim turizmom iz Vareša, Fojnice, okolice Sarajeva i Rogatice ovom su prigodom posjetili i Seoski turizam Ziličina u blizini Rogatice. Ovo domaćinstvo na obroncima Romanije nudi smještaj i domaću hranu u tradicionalnom ambijentu.  Restoran je urađen u planinskom stilu, od drveta, a pored restorana su i dvije manje kućice za iznajmljivanje  te bašta sa natkrivenim stolovima i igralištem za djecu. Seoski turizma Ziličina radi tijekom cijele godine  a poseban ugođaj u ljetnom periodu daje rijeka Rakitnica u neposrednoj blizini imanja.

Beogradski sajam turizma na jednom mjestu okuplja turističke agencije, saveze i organizacije, hotele, turističke centre međunarodne tur operatore i predstavnike lokalnih turističkih organizacije  i zajednica.

Pod okriljem Sajma turizma održan je i Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA koji okuplja najznačajnije kompanije koje se bave proizvodnjom i distribucijom najsuvremenijih proizvoda i asortimana za opremanje ugostiteljskih objekata, restorana i hotela. Sajam vina BEOWINE koji se svake godine održava uz Sajam turizma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo