Uz Ytong ploče i materijal, kamin iz snova vam je nadohvat ruke!

07.10.2014 15:28:31

Uz Ytong ploče i materijal, kamin iz snova vam je nadohvat ruke! Kamin je element koji proširuje dimenzije boravišnog ambijenta, te ga ispunjava udobnošću domaće atmosfere.

Uvijek ste željeli kamin u vašem domu, ali se niste usudili da ga sami pravite? Uz Ytong ploče i materijal, kamin iz snova vam je nadohvat ruke! Kamin je element koji proširuje dimenzije boravišnog ambijenta, te ga ispunjava udobnošću domaće atmosfere. Zato mu kod pripreme i planiranja posvetite dovoljno vremena.

Potrebno vam je Ytong ploče debline 10 cm, Ytong tankoslojni malter i Ytong alat.

S obzirom da je Ytong negoriv materijal, možemo ga koristiti za izradu obloga  metalnih ili zidanih kamina, okvir ložišta ili cijelog kamina.

Za veću dubinu i masivnost možete podlogu kamina izraditi od Ytong zidnih ploča koje su na raspolaganju u različitim debljinama, a po želji ih režete i prilagođavate. Možete se odlučiti za različita kreativna rješenja, svojoj konstrukciji dodati reljefnost, kombinovati je u zamisli s obzirom na kompoziciju ili shemu boja koja će prevladavati u vašem domu i davati mu vaš lični pečat.

Ako se prilikom gradnje predomislite i želite promijeniti oblik obloge kamina, s Ytongom ćete to brzo i jednostavno uraditi, odrezaćete gdje je previše materijala, ili ga dodati tamo gdje želite mjesta zamijeniti ili popuniti.

Detaljan postupak izrade kamina možete pogledati u videu ispod.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo