Almy d.o.o. Zenica: Kompanija sa povjerenjem i tradicijom

21.10.2014 15:26:41
Almy d.o.o. Zenica: Kompanija sa povjerenjem i tradicijom

Kompanija Almy d.o.o. osnovana je davne 1989. godine kao privatno preduzeće porodice Begić. U ovih četvrt vijeka kompanija Almy uspješno posluje na teritoriji Bosne i Hercegovine, te predstavlja sinom za poslovni uspjeh.

Kompanija Almy d.o.o. osnovana je davne 1989. godine kao privatno preduzeće porodice Begić. U ovih četvrt vijeka kompanija Almy uspješno posluje na teritoriji Bosne i Hercegovine, te predstavlja sinom za poslovni uspjeh.

U logotipu kompanije Almy d.o.o. dominantna je oznaka – red po red ozida sa krovom, što slikovito pokazuje da stručnjaci i uposlenici ovog preduzeća grade i stvaraju i praktično svaki novi radni dan obogaćuju novim vrijednostima.

Nastanak samostalne djelatnosti porodice Begić počeo je još 70-tih godina kada je gospodin Ismet Begić u svijet biznisa krenuo kao samostalni autoprijevoznik, što je u tadašnje vrijeme bio jako riskantan poduhvat. Zahvaljujući promjenama u strukturi tadašnje vlasti krajem 80.-tih uspijeva osnovati preduzeće za proizvodnju, transport i trgovinu pod nazivom Almy. Preduzeće je u tom periodu raspolagalo sa 15-ak uposlenika, nekoliko kamiona, te manjim pogonom za proizvodnju betonske galanterije.

Jasna vizija menadžmenta, predanost i profesionalan pristup uposlenih prema poslu, doprinijeli su da preduzeće Almy izraste u kompaniju  koja slovi za bosanskohercegovačkog lidera u proizvodnji betona i betonske galanterije. Posjeduju vlastite pogone za proizvodnju betona u Sarajevu, Zenici i Zavidovićima, koje su opremljene najmodernijom tehnologijom, sukladnom evropskim standardima. Osim proizvodnje, djelatnost kompanije je usmjerena i na trgovinu, transport roba i ugostiteljstvo. Trgovinske aktivnosti uključuju vele i malo prodaju naftnih derivata, vele i maloprodaju ulja, maziva i guma, te vele i maloprodaju građevinskih materijala i srodnih proizvoda.

Danas kompanija Almy broji preko  400 uposlenih sa naglaskom na mladi i visoko obrazovani kadar. Znatna sredstva investirana su u infrastrukturu tako da kompanija Almy posjeduje 10-ak poslovnih objekata sa preko 30.000 m2 zatvorenog poslovnog prostora i oko 20.000 m2 skladišnog prostora,  2 bau centra i 3 skladišta građevinskog materijala, 4 benzinske pumpe i motel, 4 betonske baze, kao i najveću fabriku betonske galanterije u Bosni i Hercegovini. Mehanizacija kompanije broji oko 40 kamiona za prijevoz svih vrsta tereta, te 20 manjih komercijalnih vozila. Pored svega navedenog nastojimo da proširimo proizvodne kapacitete kompanije, stoga se početkom 2014. godine na tržištu Bosne i Hercegovine se pojavila robna marka Baumy, nastala kao rezultat uspješnog poslovanja kompanije Almy d.o.o. Zenica. Riječ je o praškastim proizvodima, kao što su boje, fasade, ljepila, malteri, glet masa, kao i o podlogama i disperzijama.

Ono po čemu se kompanija Almy razlikuje od ostalih preduzeća jeste veliki broj poslovnih partnera koji su u nama prepoznali sigurnog i odgovornog poslovnog partnera, a neki od njih su SHELL, ALPET, PIRELLI, PETROL, CEMEX, KRAUSE, LUX, MAKITA, te mnogi drugi. Ipak, naša najveća vrijednost je vrhunski educirani i motivirani tim uposlenika koji pokreće našu kompaniju i koji na pravo mjesto stavlja povjerenje i zadovoljstvo naših kupaca.

Kako bi zadržali lidersku poziciju na tržištu, a samim tim sačuvali i povjerenje svojih kupaca, u martu 2004. godine uspiješno su implementirali Evropski sistem upravljanja kvalitetom i okolišem prema standardu ISO 9001:2000, te je 2008. godine uslijedila i recertifikacija sistema po standardu ISO 9001:2008. Na taj način zadovoljstvo potrošača stavljeno je  u fokus poslovanja kompanije,  što podrazumijeva:

  • Konstantan rast proizvodnje i prometa
  • Rast zadovoljstva kupaca
  • Održavanje liderske pozicije na tržištu

U središtu poslovne filozofije Almy d.o.o. uvijek je čovjek. "Svojim sveukupnim djelovanjem nastojimo biti društveno odgovorna kompanija, spremna da svojim poslovanjem, odnosom prema zajednici, okolišu, našim kupcima i partnerima, budemo primjer odgovornosti, uspješnosti i poslovanja u najboljem poslovnom duhu", ističu iz kompanije Almy.

Kompanija Almy svoje poslovanje, kao i partnerske odnose, usklađuje prema ISO standardima, koji garantiraju kvalitetu proizvoda i usluga. Sve navedeno je garant Vaše sigurnosti i zadovoljstva u poslovanju sa našom kompanijom, te stoga ponosno poručujemo svojim budućim partnerima i kupcima "birajte najbolje, birajte Almy…"

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo