Podrška BiH šampionu u karateu

Alma Ras: Poželjan poslodavac s inspirativnim pričama o uspjehu

21.10.2023 10:09:51
Alma Ras - poslodavac s inspirativnim pričama o uspjehu

Anes Bostandžić spreman za "svjetske igre" a podršku mu pružila i kompanija njegove majke Alma Ras

Vjerujemo da ste već čuli za Anesa Bostandžića, BiH šampiona u karateu, ali siguno niste znali da je on sin uposlenice kompanije Alma Ras. Njeno ime je Alma Bostandžić i ona je žena koja je svoju karijeru u ovoj kompaniji počela kao trgovkinja. Svojim trudom i predanošću uspjela se popeti na ljestvici karijere, te je sada rukovoditeljica maloprodajne jedinice Alma Ras na Dobrinji. Almu poznaju svi kupci s ovog područja, jer osvaja svojim zaraznim osmijehom i ljubaznošću.  "Dugo sam tražila kompaniju koja cijeni radnika, onu kojoj ću dati svoj maksimum a zauzvrat dobiti poštovanje i nagradu za svoj trud i zalaganje. Sve to sam našla u kompaniji Alma Ras i malo je reći da sam sretna i zadovoljna. Dragi Bog me nagradio sinom koji je jako uspješan na sportskom planu, a taj uspjeh prepoznali su lideri ove kompanije i istu odlučili podržati", riječi su gđe. Bostandžić.

Alma Ras je pored epiteta najpoželjnijeg poslodavca i brend lidera u tekstilnoj industriji, poznata po svojoj predanosti lokalnoj zajednici, podršci svojim uposlenicima i sponzorstvu različitih društvenih, kulturnih i sportskih manifestacija. Stoga nije iznenađenje da su finansijski podržali sina svoje vrijedne uposlenice prije samog polaska na "svjetske igre" u Saudijsku Arabiju, gdje će se boriti za najsjajniju medalju sa sedam najboljih svjetskih boraca. Nakon tog nastupa Anes direktno iz Saudijske Arabije putuje u Budimpeštu na svjetsko seniorsko prvenstvo.

Ukratko o uspješnom BiH karatisti

Anes Bostandžić, prvi je karatista iz BiH koji je svojim rezultatima omogućio sebi nastup na Evropskim igrama. Višestruki je prvak države, Balkana, viceprvak Evrope, te osvajač i finalista mnogih svjetskih liga. Anesova strast prema ovom sportu počela je od rane mladosti, a njegovi dječački snovi o osvajanju najprestižnijih evropskih i svjetskih medalja uveliko mu se ostvaruju. Anes je danas na zvaničnoj stranici svjetske karate Federacije među osam najboljih boraca u svijetu.

Anese, želimo ti i dalje da nižeš uspjehe i da se svi, zajednički, uz tvoje roditelje ponosimo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo