Inspirativna priča

Alma Ras: Dvanaesti igrač NK Stupčanica

22.11.2023 12:27:51

Nekada nisu dovoljne samo finansije da bi se oni koji dođu u "stranu" zemlju lakše adaptirali, nego je veoma bitna i prijateljska atmosfera...

Još jedna inspirativna priča dolazi nam kao ilustracija društvenog odgovornog poslovanja i ulaganja u zajednicu. Nije iznenađujuća podrška kompanije Alma Ras nogometnom klubu NK Stupčanica iz rodnog grada Olovo. Zahvaljujući Semiru Degirmendžiću, predsjedniku Upravnog odbora NK Stupčanica, ali i članu Uprave kompanije Alma Ras, klub je nakon izazovnog perioda, došao zasluženo u medijski prostor, te vratio i ojačao svoju podršku publike i navijača. 

Ovaj nogometni klub prošle godine pojačao je svoju ekipu sa sedam novih igrača, među kojima se ističu četiri talentirana Nigerijca. Njih četvorica došli su u nepoznato, gdje su jezik, običaji i kultura potpuno drugačiji. Ali to nije spriječilo domaćine da toplo dočekaju svoje nove igrače kako bi zajedno prešli sve izazove na terenu, ali i van njega. Njihovi strahovi i nedoumice nisu se odnosili samo na sportske performanse, već su se pitali kako će ih prihvatiti lokalna zajednica. Nisu ni slutili da će se naći osoba koja će im obezbijediti adekvatnu odjeću, obuću, smještaj. Ključnu ulogu igrali su svi, od saigrača na terenu, preko kluba pa do sponzora, što im je pokazalo da nisu sami u procesu.

Alma Ras aktivno je učestvovala u prilagođavanju ova četiri talentovana mladića koji su došli sa željom da igraju nogomet, vrate uspjeh klubu, da se kao igrači, kao osobe osjećaju ponosno i ispunjeno. Njima je pružena i prilika da se okušaju kao modeli u Manners donjem rublju, gdje su doživjeli jedinstveno iskustvo, a u kojem su se odlično snašli. Tokom fotografisanja je vladala pozitivna atmosfera ispunjena smijehom i uživanjem. Tako je stvoreno prijateljstvo koje je sada već učvršćeno do te mjere da se oni više ne osjećaju kao stranci, već kao prave komšije.  

Sada, s pozitivnim iskustvom i podrškom, mlada ekipa NK Stupčanice sigurna je u svoju budućnost. Svjesni su da imaju ne samo suigrače na terenu, već cijelu zajednicu i porodicu koja stoji iza njih. Spremni su prevazići sve izazove i nastaviti graditi uspješnu priču, kako na terenu, tako i izvan njega. A to se, kao što već znate, može primjetiti i njihovim rezultatima na tabelarnom poretku. I zato je ovo jedna odlična sportska, prijateljska priča koja može i treba da posluži kao motivacija i za druge kompanije.

Alma Ras, kao kompanija, ne samo da postiže poslovni uspjeh već i njeguje duboko ukorijenjen društveno odgovoran pristup, igrajući ključnu ulogu u unaprjeđenju lokalnih zajednica. Svojom prisutnošću širom Bosne i Hercegovine, a kroz svoje investicije u lokalne zajednice, pruža podršku raznim kulturnim i sportskim manifestacijama, jačajući dugoročni uspjeh društvene odgovornosti. 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo