U SOS Društvenom centru održana UMiD konferencija za mlade

10.07.2015 08:20:28
U SOS Društvenom centru održana UMiD konferencija za mlade

Udruženje mladih "Nautilus", uz podršku SOS Dječijih sela BiH, a u saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT, organizirali su konferenciju UMiD online.

Udruženje mladih "Nautilus", uz podršku SOS Dječijih sela BiH, a u saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT, organizirali su konferenciju UMiD (Uči, Misli, Djeluj) online.

Konferenciju je otvorila Lejla Čišić - Savović, nacionalna direktorica za razvoj programa SOS Dječijih sela BiH. "Izuzetno mi je drago što se ovako važan događaj održava upravo u prostorijama našeg sevisa za mlade, u okviru kojeg se nalazi u UMiD online centar iz kojeg će mladi moći pohađati obuku" – dodala je.

Zadovoljstvo zbog dobrog odziva mladih iskazao je i Milan Todorović, predsjednik Udruženja mladih "Nautilus". "Nautilus je mlado udruženje, postojimo godinu dana. Sretni smo što su nam partneri iz Instituta za razvoj mladih KULT ukazali povjerenje da skupa radimo na ovako važnom projektu kao što je neformalno obrazovanje mladih."

UMiD obuka se sastoji se od 12 kurseva (građanski aktivizam i volontiranje, traženje posla, timski rad i liderstvo, samoosnaživanje), a današnjoj konferenciji prisustvovalo je gotovo 100 mladih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo