PERI: SKYDECK aluminijska panelna stropna oplata

21.05.2013 15:46:49

I SKYDECK uzdužni nosači i paneli imaju okapne rubove, rubovi panela zarezani sa stražnje strane osiguravaju jednostavno čišćenje, a samim time i kratko vrijeme montaže.

PERI SKYDECK sistem stropne oplate za stropove do 95 cm debljine

Pomoću SKYDECK sistema padajuće glave moguća je demontaža već nakon jednog dana (ovisno o debljini stropa i čvrstoći betona). Udarcem čekića oplata (paneli i uzdužni nosači) se upušta za 60 mm. Paneli se jednostavno odvajaju od betona te se odmah mogu koristiti za sljedeći takt. Time se reduciraju količine potrebnog materijala. Uzdužni nosači koji štede na podupiračima omogućuju primjenu jednog stropnog podupirača na 3,45 m² površine i do 40 cm debljine stropa čime se štedi vrijeme i pojednostavljuje poprečni transport montažnog materijala.

I SKYDECK uzdužni nosači i paneli imaju okapne rubove, rubovi panela zarezani sa stražnje strane osiguravaju jednostavno čišćenje, a samim time i kratko vrijeme montaže.

Na kraju montaže SKYDECK osigurava ravne linije oslonca. Sistemskim dijelovima brzo se montiraju područja izjednačavanja.

SKYDECK podestom postiže se sistematski slijed montaže i visoka sigurnost standardnih polja na rubovima stropa. Uzdužni nosač SLT 375 nudi istake od oko 1,30 m. Certificirani SKYDECK podest SDB s preklopnom ogradom sigurno se pozicionira pomoću SSH elementa za montažu. SKYDECK podest ima dopuštenu nosivost od 150 kg/m².

Prednosti

Prijevremena demontaža

SKYDECK ima padajuću glavu. Prijevremena demontaža moguća je već nakon prvog dana (ovisno o debljini stropa i čvrstoći betona). Time se reduciraju zalihe materijala na gradilištu budući da se paneli i uzdužni nosači odmah mogu koristiti za sljedeći takt. Radovi se ubrzavaju, a razdoblja s lošim vremenom koriste se za prijevremenu demontažu.

Rad bez umaranja

SKYDECK dijelovi su aluminijski. Ni jedan element nije teži od 15 kg. Zbog male pojedinačne težine SKYDECK se montira lako i bez umaranja.

Lagano čišćenje

SKYDECK smanjuje utrošak vremena i rada za čišćenje: uzdužni nosači sa zupčastom letvicom od plastike leže zaštićeni ispod panela - čišćenje stranica nosača stoga nije potrebno. Dijelovi imaju okapne rubove i praškasto su premazani.

Manje stropnih podupirača

SKYDECK ima uzdužne nosače koji štede podupirače. Potrebno je samo 0,29 podupirača / m² stropne površine. Manje stropnih podupirača znači uštedu vremena i više slobodnog prostora prilikom montaže te za poprečni transport oplatnog materijala.

Podsjećamo PERI Hrvatska - PERI oplate i skele d.o.o. - osnovan je 01.01.2005. godine. Zapošljava ukupno 20 djelatnika u području inženjeringa, prodaje, logistike i administracije. Uprava (inženjering, prodaja, administracija) nalazi se u Zagrebu (Lučko). Skladište je smješteno u 30-ak km udaljenom Velikom Trgovišću iznimno povoljnog prometnog položaja zbog blizine autoceste A3. Zahvaljujući našim uredima u Imotskom i Osijeku (prodaja, inženjering) naše se područje djelatnosti proteže na područje cijele Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine te svojim komitentima jamčimo brzu, kvalitetnu i uvijek dostupnu uslugu.

Široki program sistema i uređaja pruža optimalno rješenje za svaki zahtjev gradilišta: nosače oplate, okvirne i zidne oplate, oplate stupa, stropne oplate, penjajuće skele, sisteme podesta, samopenjajuće oplate, nosive skele, stropne podupirače, kosnike, oplatne ploče, okvirne podupirače jednostrane oplate za jednostrano betoniranje te sisteme za sidrenje. PERI spektar usluga daleko nadilazi proizvodnju, prodaju i najam sistema i uređaja. Kako bi svaka primjena ekonomično bila optimalna, više od 850 PERI inženjera diljem svijeta – bliskih kupcima i njihovim zahtjevima – razrađuje individualna rješenja oplata i skela. PERI također nudi i sveobuhvatne usluge, savršeno prilagođene tehnici oplata i skela: usluge najma, čišćenja i popravaka, montaže oplata te stručnog usavršavanja u Weißenhornu i edukacije na samom gradilištu pa sve do vlastitog softwarea za projektiranje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo