Fining d.o.o. generalni zastupnik za Demag nove kranove

30.06.2016 15:48:33
Fining d.o.o. generalni zastupnik za Demag nove kranove

Firma FINING D.O.O. vrši prodaju, servisiranje i ugradnju svih vrsta motora i motor-reduktora Njemačke firme DEMAG CRANES & COMPONENTS.

Demag novi kranovi      

Firma Fining d.o.o. je generalni zastupnik najveće firme u Evropi za kranove i to Demag Cranes – Components – SR Njemačka, sa kojima nudi nove kranove kako na području Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore tako i na području Makedonije i Albanije.

Mosni kranovi

Mosni kranovi ugrađuju se u prostore gdje je potrebno manipulisati velikom količinom materijala sa velikom pojedinačnom masom. Ugradnjom mosnog krana prostor na podu ostaje slobodan za osnovnu djelatnost firme, i nisu potrebni široki transportni putevi kao kod korištenja viljuškara za premještanje materijala.

Mosni kran pokriva cijeli prostor iznad kojeg je ugrađen i može pristupiti svakom dijelu hale bez obzira kolika trenutna zakrčenost vladala na podu.

Jednogredni kranovi odlikuju se ekonomičnijom konstrukcijom od dvogrednih i koriste se za podizanje srednjih pojedinačnih tereta na velikim rasponima hale.

Dvogredni kranovi odlikuju se krutom, robusnom konstrukcijom i koriste se za podizanje većih pojedinačnih tereta na velikim rasponima hale.

Portalni kranovi

Idealni su za vanjske primjene, gdje vrše prijenos tereta, bez troškova izgradnje objekata i potpornih čeličnih nosača. Također su odlični za unutarnje primjene gdje postojeća struktura hale nije pogodna za opterećenja koja mora podnijeti mosna dizalica, i gdje bi dodavanje čeličnih nosača izazvalo smanjenje podnog radnog prostora.

Poluportalni kranovi

Idealni su za vanjsku kao i za unutrašnju primjenu gdje vrše prijenos tereta bez troškova izgradnje potpornih čeličnih nosača na jednoj strani hale. Za manje terete, popularan je izbor polu-portalna dizalica bez šina, kada bi podne šine bile smetnja ili neželjeni trošak. U tom slučaju radi se o dizalici sa pogonskim točkovima od poliuretana.

KBK kranovi

Demagovi KBK kranovi uspješno su u upotrebi već dugi niz godina, a mogu se pronaći u fabrikama i radionicama gotovo svakog tipa i veličine. KBK predstavljamo kao sustav modularne gradnje kranova: sastoji se od standardnih elemenata (mostovi, staze, kolica, ovjesi, vitla, napajanje itd.) čijom se kombinacijom rješavaju jednostavni ili složeni zadaci dizanja i premještanja komadnih tereta.

Premještanje tereta KBK kranovima je brzo, sigurno i efikasno iznad radne i proizvodne razine - bez potrebe za korištenjem podnog prostora za nosače kranske staze. KBK je jednostavno zavješen za strop ili elemente stropne konstrukcije. Na taj način povećava se produktivnost radnih mjesta. Upotrebom dodatnih elemenata sustava, omogućeno je rukovanje čak i teretima koji se nalaze izvan tlocrtnog područja kranske staze, a što je inače neostvarivo kod klasičnih kanova.

  • KBK sistem modularne gradnje

KBK instalacije pogodne su za linijske transportne operacije (monorej) ili, poput klasičnih kranova, za cijele tlocrtne površine. Nalaze primjenu u svim granama industrije i proizvodnje. Izgrađuju se za nosivosti do   3.200 kg i proizvoljne raspone bez ograničenja.

  • Robusna konstrukcija i fleksibilnost

Sastavljen od mnogih standardnih komponenata, tehničko rješenje iz KBK sistema modularne gradnje može se prilagoditi kako bi zadovoljilo pojedinačne specifične zahtjeve. Osnovni su sastavni elementi hladno valjani profili raznih veličina. Odlikuju se visokim mehaničkim svojstvima krutosti i čvrstoće uz malu vlastitu masu. Njihova primjena čini naknadne nadogradnje ili izmjene KBK instalacije lakim i cjenovno povoljnim zahvatima, u slučajevima razvoja proizvodnje.

  • Jednostavna montaža, pouzdanost i učinkovitost

Tipična je pogodnost primjene KBK sistema modulane gradnje jednostavna i brza montaža zahvaljujući standardiziranim dimenzijama i vijčanim spojevima. Puštanje u rad je jednostavno, zahvati održavanja izvode se brzo. Izrađen od standardiziranih proizvoda proizvedenih u velikim serijama, KBK komponente daju vam :

  •  optimalni odnos uloženog i dobivenog,
  •  visoku funkcionalnu pouzdanost,
  •  dugi životni vijek.

Viseći mosni kranovi

Viseći mosni kranovi odlikuju se ekonomičnom konstrukcijom,  a koriste krovnu konstrukciju za ovješenje kranskih staza.

Koriste se za podizanje srednjih i malih pojedinačnih tereta na srednjim rasponima hale. Ugradnjom frekventnih pretvarača ili dvostepenih motora mogu se koristiti, kako za ekonomičan pretovar velikih količina roba tako i za precizne montaže te odlaganja obradaka na radne mašine.

Konzolne dizalice

Konzolne dizalice ugrađuju se u prostore gdje je potrebno baratati velikom količinom materijala sa velikom pojedinačnom masom na prostoru ograničenom dohvatom kraka i uglom zakretanja konzole (npr. iznad pojedinačne mašine). 

Ugradnjom konzolne dizalice prostor na podu ostaje slobodan za osnovnu djelatnost firme, i nisu potrebni široki transportni putevi kao kod korištenja viljuškara za premještanje materijala.

Konzolne dizalice su ekonomičnije od mosnih kranova, ali im je nedostatak što se mogu koristiti samo na ograničenom prostoru. Konzolne dizalice mogu koristiti postojeće stubove ili zidove za nošenje kraka ili mogu biti na vlastitom stubu. Koriste se za podizanje srednjih i malih pojedinačnih tereta u određenom prostoru.

Ugradnjom frekventnih pretvarača ili dvostepenih motora mogu se koristiti, kako za ekonomičan pretovar velikih količina roba tako i za precizne montaže te odlaganja obradaka na radne mašine.

Monorej dizalice

Monorej dizalice ugrađuju se u prostore gdje je potrebno baratati velikom količinom materijala sa velikom pojedinačnom masom na točno predviđenom pravcu (npr. iznad mašinske linije).  Ugradnjom monorej dizalice prostor na podu ostaje slobodan za osnovnu djelatnost firme, i nisu potrebni široki transportni putevi kao kod korištenja viljuškara za premještanje materijala.

Monorej dizalice su ekonomičnije od mosnih kranova, ali im je nedostatak da se mogu koristiti samo na tačno određenom pravcu. Monorej dizalice koriste krovnu konstrukciju za ovješenje nosivog profila. Koriste se za podizanje srednjih i malih pojedinačnih tereta na određenom pravcu ili na zakrivljenoj liniji.

Ručne lančane dizalice

Ručne lančane dizalice ugrađuju se u prostore gdje je potrebno baratati velikom količinom materijala sa velikom pojedinačnom masom, ali vrlo rijetko (npr. kod godišnjih remonta).  Ugradnjom ručne lančane dizalice prostor na podu ostaje slobodan za osnovnu namjenu, i nisu potrebni široki transportni putevi kao kod korištenja viljuškara za premještanje materijala.

 GOTTWALD PORT TEHNOLOGY- Lučki kranovi

Lučki kranovi sa rasponom nosivosti do 208 tona nude praktična rješenja za različite potrebe klijenata na tržištu u bilo kojem području - od rukovanja kontejnerima do rukovanje rasutim teretima, od teških dizanja do općenito rukovanja raznim teretima.

 Električna vitla (uže/lanac)

Demagova užetna vitla oduvijek su poznata kao komponente visoke integriranosti u uređajima za rukovanje materijalom. Upotrebljavaju se u svim područjima industrije, u cijelom svijetu. Odlikuju ih mala vlastita masa i kompaktne dimenzije.

Užetna su vitla dostupna za razne nosivosti, brzine i visine dizanja. Njihova konstrukcija odgovara "Pravilima za konstrukciju serijske dizalične opreme" u izdanju Europskih proizvođača serijske dizalične opreme (FEM) i klasificirana su u grupe mehanizama prema DIN 15020 ili FEM-u.

Godine praktičnog iskustva pretočene su u detalje mehaničke i elektro-konstrukcije. Serijska proizvodnja garantira ujednačenu kvalitetu. Veliki broj Demagovih patenata iz područja užetnih vitala postavio je nove standarde i naveo ostale proizvođače na usvajanje novih viših tehničkih razina.

Pravougaoni obrisi Demagovih užetnih vitala omogućavaju laku montažu. Mogućnost usmjeravanja užeta u svim smjerovima zadovoljit će svaku novu aplikaciju.

Demagova užetna vitla nisu samo uređaji za dizanje – ona su ključni element u jednostavnim ili složenim rješenjima za rukovanje materijalom.

Električna užetna vitla sa jednogrednom ili dvogrednom mačkom za horizontalno kretanje vitla po kranu svojim visokim tehničkim karakteristikama, sigurnošću i pouzdanošću u radu te minimalno potrebnim održavanjem u dugom periodu korištenja, predstavljaju najbolji odnos kvalitete i cijene. Sva vitla su standardno opremljena uređajem protiv preopterećenja i krajnjim isključivačima hoda kuke kao i frekventnim uređajima na pogonu kretanja mačke.

Nova generacija lančanih dizalica razvijena je temeljem dugogodišnjeg iskustva Demagovih inženjera. Rezultat je odlična lančana dizalica s veoma pozitivnim prijemom u industriji.

Prednosti:

  •  "All-inclusive" oprema (dvobrzinsko upravljanje, 24V upravljanje, krajnji isključivači)
  •  "Plug and lift" koncept (priključak pomoću konektora)
  •  Usavršena ergonomičnost
  •  Produljeni ionako dugi servisni periodi (npr. reduktor, kočnica i spojka bez održavanje do 10 godina)
  •  Izrazito lagano održavanje

Sigurnost

Koncept sigurnosti stavlja DC lančano vitlo u sam vrh ponude. Efikasan sistem kočnica/spojka drži teret u svakoj situaciji. Vitlo ne dopušta teretu da padne. Precizan i siguran rad u svakoj situaciji.

Sve ispod jednog poklopca

Sve važne komponente kao što su konektori, uređaj za podešavanje visine visećeg upravljača te sklop za podmazivanje lanca lako su dostupne ispod servisnog poklopca.

Održavanje bez zastoja

Kompaktna izvedba DC pogona lanca može se kompletno brzo zamijeniti bez potrebe za rastavljanjem motora ili dijelova reduktora.

Ergonomično sučelje između čovjeka i vitla

Demag ergotehnologija – zahtjev kojega novo lančano vitlo DC u potpunosti ispunjava. Ergonomičan dizajn visećeg upravljača s visokofleksibilnim 24V upravljačkim kablom postavio je nove standarde na području upravljanja mašinama. Upravljač tipa DSC ugodno leži u ruci, s rukavicom ili bez nje.

Viseći upravljač: uvijek na pravoj visini

S novim vitlom DC došao je kraj potencijalno opasnim situacijama produljenja ili skraćivanja upravljačkog kabela. DC je prvo lančano vitlo opremljeno visećim upravljačem kojem je moguće po želji promijeniti dužinu, bilo kada, bilo koliko. To je inovacija u praksi.

Uvijek "up-to-date"

Serviser može očitati sve važne radne parametre putem dijagnostičkog sučelja (displej ili infracrveni) te utrošeno radno vrijeme na odvojenom brojaču.

Motor - Reduktori

Firma FINING D.O.O. vrši prodaju, servisiranje i ugradnju svih vrsta motora i motor-reduktora Njemačke firme DEMAG CRANES & COMPONENTS.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo