Moderna rješenja za rekonstrukciju i modernizaciju dizalica

14.10.2016 08:08:35
Moderna rješenja za rekonstrukciju i modernizaciju dizalica

Servis obuhvaća hitno otklanjanje kvarova na dizalicama ili opremi, nastalih u toku proizvodnih procesa i moraju biti otklonjeni u najkraćem mogućem roku.

Zastarjela tehnička rješenja prisutna su na mnogim dizalicama koji su još u upotrebi. Popravci takvih strojeva često su skupi, a ponekad i nemogući uslijed nepostojanja originalnih rezervnih dijelova.

Ponekad ćete poželjeti poboljšati tehničke karakteristike postojeće dizalice kao npr. postizanje veće brzine dizanja ili povećanje nosivosti.

U takvim slučajevima firma Fining d.o.o Gračanica će vam predložiti primjenu novih tehničkih rješenja te rekonstruirati i/ili modernizirati vašu dizalicu tako da ćete je zadovoljno upotrebljavati još dugi niz godina a što je posebno važno u ovoj teškoj ekonomskoj situaciji u kojoj se privreda nalazi.

Remont se izvodi na osnovi većih nedostataka prilikom detaljnjih pregleda dizalica, zbog novonastalih tehnoloških zahtjeva ili zbog zastarjele i dotrajale opreme koja ne može osigurati zahtjeve sigurnosti i zdravlja prilikom rada sa dizalicom.

Obično su to starije dizalice ili dizalice sa velikom radnom intermitencijom.

U tim prilikama predlažu ekonomsko optimalne (još isplative) zahvate kao što su npr. ugradnja nove elektroopreme  ormarići, kablovi, krajnji iskljućivaći…sa frekvencijskim regulacijama pojedinih pogona), ugradnja radio komandi, zamjena starih elektromotornih pogona vožnje kolica i dizalice sa novima, zamjena vitla (stara su obično tako dotrajala i nesigurna, da je optimalnije - jeftinije ugraditi novo vitlo), zamjena starih kliznih vodova sa novim itd.

Svi proizvodi posjeduju projekat i dokumentaciju urađenu prema važećim evropskim normama i standardima.

Servis obuhvaća hitno otklanjanje kvarova na dizalicama ili opremi, koji nastaju u toku proizvodnih procesa i moraju biti otklonjeni u najkraćem mogućem roku.

Redoviti ugovorni godišnji (ili intervalni) servisi: izvode se na osnovi redovitih godišnjih (ili pregleda u nekom drugom intervalu – ovisno o potrebama i intenzitetu rada sa dizalicom) pregleda. Taj servis obično obuhvaća zamjenu potrošnih dijelova (npr. kočione obloge, tastature, čelična užad…).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo