Meso u Konzumu BiH je strogo kontrolirano, uvijek svježe i 100% domaće

08.11.2016 14:07:48
Meso u Konzumu BiH je strogo kontrolirano, uvijek svježe i 100% domaće

Više od 110 Konzumovih prodavnica širom BiH svakodnevno nudi meso vrhunskog kvaliteta, strogo kontrolirano i provjereno...

Dok je ljeto rezervisano za manje kalorične i lagane obroke, zimi ipak volimo uživati u gurmanskim ukusima sočnog mesa spremljenog na razne načine. Iako mnogi misle da je meso nezdrava namirnica, naučnici su potvrdili, da umjerena konzumacija mesnih zalogaja može doprinijeti zdravlju i očuvati ga. Međutim, prva stepenica ka zdravom mesnom obroku je izbor i kupovina  kvalitetnog i svježeg mesa.

Više od 110 Konzumovih prodavnica širom BiH svakodnevno nudi meso vrhunskog kvaliteta, strogo kontrolirano i provjereno, a domaći bh. proizvođači mesa na mesnim odjelima ove kompanije zauzimaju vodeću poziciju. Od početka poslovanja u BiH, Konzum BiH je na svojim policama osigurao prostor za proizvode domaće kompanije Menprom.

"Menprom je u suradnji sa Konzumom svojim potrošačima osigurao da u blizini svog doma uvijek imaju najkvalitetniji izbor mesa. Naše svježe meso vrhunskog je kvaliteta, a pakuje se pomoću najmodernijih tehnika u kontroliranoj atmosferi čime se osigurava da meso zadrži svježinu, kvalitet i hranjive vrijednosti. Zajedno sa Konzumom radimo i na proizvodnji robne marke  K plus, što svakako nama pruža podršku kao bh. proizođaču. Na obostrano zadovoljstvo naša saradnja svakodnevno se proširuje i širenjem našeg asortimana, kako bi našim kupcima pružili najbolje domaće proizvode," – istakla je Edina Saletović, voditeljica prodaje mesne industrije Menprom.

Porodična kompanija Menprom iz Tuzle osnovana  je 1998.  godine, a do sada je uložila više od 6 miliona KM u modernizaciju procesa proizvodnje kako bi zadovoljili najveće svjetske standarde za kvalitet i bezbijednost hrane. Menprom sigurnost kvalitete svojih proizvoda garantira HACCP sistemom kao i internom labaratorijom u kojoj se vrši svakodnevna analiza svih proizvoda.

U Konzumovim prodavnicama na raspolaganju vam je i ljubazno osoblje mesnog odjela, a iskusni mesari će vam rado pomoći da odaberete najbolji komad mesa uz preporuku kako ga pripremiti da bi vaš ručak bio bogat i ukusan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo