Alterural i 16 predstavnika udruženja posjetili 40. Sajam turizma u Beogradu

27.02.2018 08:04:51

Priliku da posjete sajam u organizaciji Alterurala imala je i grupa od 16 predstavnika udruženja i organizacija koje surađuju sa Alteruralom iz Vareša, Fojnice, Sarajeva, Rogatice i Kladnja.

40. Sajam turizma održan je na Beogradskom sajmu od 22. do 25. februara 2018. pod sloganom "Odmor te čeka". Na sajmu je sudjelovalo oko 1.200 izlagača iz 55 zemalja svijeta. Beogradski sajam turizma je jedna od najuspješnijih manifestacija u Srbiji i regionu, a zemlja partner ove godine je bila Grčka.

Priliku da posjete sajam u organizaciji Alterurala imala je i grupa od 16 predstavnika udruženja i organizacija koje surađuju sa Alteruralom iz Vareša, Fojnice, Sarajeva, Rogatice i Kladnja.

U studijskoj posjeti, 21. i 22. februara 2018. sudjelovali su pružatelji usluga u ruralnom turizmu i predstavnici nekoliko općina na području kojih Alterural implementira projekte, te predstavnici udruženja koja surađuju sa Alteruralom na projektima razvoja ruralnog turizma u #BiH.

Sajam Turizma objedinjuje i promovira sve grane turističke privrede, organizujući istovremeno i 9. Međunarodni sajam vina BEOWINE, 14. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme HORECA – OPREMA i 14. Sajam suvenira.

Ovogodišnji sudionici sajma su najznačajnije turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, zrakoplovne kompanije, međunarodni tur operatori. Ove godine i #Bosna i Hercegovina je na novouređenom štandu uložila više truda u promociju turističke ponude.

Prvog dana ove studijske posjete grupa je posjetila imanje u selu Neradin u blizini Iriga kao primjer dobre prakse u seoskom turizmu. „Perkov salaš“ na južnim padinama Fruške gore, autentična je turistička atrakcija. Na salašu koji je izgrađen prije 60 godina sve je podređeno prirodnom ambijentu, bez suvišnih suvremenih pomagala i predmeta.

Posjet ovom domaćinstvu Alterural je organizirao i prošle godine, a zbog pozitivnih komentara i zadovoljstva prošlogodišnje grupe ponovno je organiziran posjet ovom domaćinstvu.

Domaćin Nikola Ivanić opet je goste dočekao u sremačkoj nošnji, uz tradicionalnu pogaču, so i rakiju, te nesebično podijelio iskustva stečena dugogodišnjim bavljenjem turizmom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo