Kako poznati fudbaleri "pune baterije" u Sarajevu?!

24.01.2019 08:28:28
Kako poznati fudbaleri 'pune baterije' u Sarajevu?!

U današnje vrijeme masaža ne predstavlja luksuz već potrebu, neovisno kojom se profesijom bavite u životu.

U današnje vrijeme masaža ne predstavlja luksuz već potrebu, neovisno kojom se profesijom bavite u životu. Sportisti, rekreativci, a i oni koji većinu svog radnog vremena provode u sjedećem položaju, svi relaksaciju i bijeg od stresa pronalaze u spa centrima uz kvalitetnu masažnu terapiju duha i tijela.

Semir Štilić, bivši fudbaler sarajevskog kluba Željezničar, posjetio je Herbal Spa centar na Ilidži. Njegov odabir je bila Herbal masaža, čijim je efektom bio jako zadovoljan, jer je Herbal masaža kako trajanjem tako i tehnikom, doprinijela maksimalnom opuštanju mišića, novom protoku energije i otklanjanju umora.

Masaža poboljšava cirkulaciju krvi i protok limfe, probavu i funkciju crijeva, otklanja glavobolju, akutne i hronične bolove i popravlja san, stimuliše ili smiruje živčani sustav, povećava pokretljivost zglobova i opseg pokreta zglobova, smanjuje napetost mišića, zateže kožu i čini je sjajnijom.

S druge strane, fudbaleri FK Sarajeva vole Refleksologiju stopala. Refleksologija sa svojim čudnotvornim djelovanjem mnogima predstavlja jednu od najomiljenijih masaža. Ima snažan relaksirajući učinak, jer djeluje na čitav organizam. To je zato što se na stopalu nalazi sedam hiljada živčanih završetaka povezanih sa svim dijelovima tijela.

Ciljano tretiranje osjetljivih područja (zona) na stopalima i pripadajućih refleksnih točaka u svrhu olakšavanja tegoba, naziva se refleksologija.

Osim na stopalima, refleksologijom se obrađuju i tačke na zglobovima i dlanovima, a rjeđe na ušima i licu.

Ova tehnika stara je preko 3000 godina, a prvi su je koristili Kinezi i Egipćani. Kineska medicina smatra da uravnotežuje Qi - životnu energiju koja teče kroz kanale u tijelu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo