Pranje ruku je važno, ali čiščenje uređaja koji je u vašim rukama je važnije

13.03.2020 11:44:10
Pranje ruku je važno, ali čiščenje uređaja koji je u vašim rukama je važnije

Čiste ruke + čisti uređaji = još učinkovitija strategija suzbijanja infekcije

Čiščenje mobilnih kompjutera, tableta, printera, skenera je ključno u sprečavanju širenja infekcije u radnom prostoru i na javnim mjestima. Postoji propisana procedura koju je potrebno slijediti.

S obzirom na brzo razvijajuću situaciju s koronavirusom COVID-19, dobivamo puno pitanja o tome kako treba očistiti naše proizvode kako bismo što bolje zaštitili radnike koji ih koriste u bolnicama, skladištima, trgovinama, transportu i drugim. Ova ispitivanja se protežu u čitavom portfoliju mobilnih računala, skenera i printera koje nudimo … i dolaze iz svih industrija koje danas servisiramo.

Čiščenje uređaja koje koriste radnici u smjenama ključni su zahtjev koji moramo uzeti u obzir ne samo prilikom dizajniranja naših proizvoda, već i pružanja jasnih uputa našim kupcima i partnerima o tome kako ih mogu najučinkovitije očistiti i dezinficirati nakon što su instalirani.

Najvažnija stvar koju trebate uzeti u obzir prilikom uvođenja protokola čišćenja vaših Zebra proizvoda jesu naše smjernice o tome kako očistiti uređaj i one su različite za svaki uređaj … ne postoji mogućnost jedinstvenog pristupa svim proizvodima.

Detaljne smjernice o tome kako medicinski ispravno dezinficirati  skenere, printere i mobilne računare nalaze se na linkovima.

Za Zebra proizvode koji nisu u medicinskoj upotrebi, potražite User guide za vaš tačan model u odjelu Support na web sajtu i pogledajte odjeljak Upute za čišćenje. Na primjer, u korisničkom priručniku TC57 nalaze se detaljne informacije počevši od stranice 212. Jednostavno pretražite dokument "čisto".

U ovim Korisničkim priručnicima naći ćete detaljne upute o tome kako temeljito dezinficirati kućište, dugmad, zaslon (ako je primjenjivo) i još mnogo toga. Također ćete moći potvrditi koja su sredstva za čišćenje sigurna za upotrebu, uključujući razinu čistoće ili formulacije za svaki sastojak, kao i sredstva za čišćenje koja se nikada ne smiju koristiti. Mjere predostrožnosti i najbolje prakse za rukovanje uređajem tijekom procesa čišćenja također će biti detaljno opisane, pa pročitajte date upute prije čišćenja. Ako imate pitanja, uvijek se možete obratiti našem timu iz podrške.

Također imamo stručni članak "Najbolje prakse za sprečavanje infekcije" koji je napisao Darrel Hicks, nacionalno priznati stručnjak za kontrolu infekcije. Iako je ovaj rad napisan za zdravstvenu industriju, ovdje preporuke pružaju čvrst temelj firmama u svim industrijama kada poduzimaju dodatne mjere opreza za zaštitu zdravlja osoblja i kupaca.

Zebra preporučuje da što prije donesete politiku čišćenja uređaja za svoju firmu koristeći originalne smjernice proizvođača opreme (OEM). Na taj ćete način osigurati da zaposlenici redovito dezinficiraju mobilne uređaje, skenere, printere i još mnogo toga. To će također pomoći da uvjerite svoje zaposlenike da radite sve što možete da spriječite da zajednički tehnološki alati ne postanu potencijalni izvor prenošenja virusa.

Čiste ruke + čisti uređaji = još učinkovitija strategija suzbijanja infekcije

Za više informacija obratite se na

kenan.husic@spica.com

+387 62 105 824

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo