Hajde da pripremimo skupa
Topa: Neizostavno tradicionalno jelo tokom mjeseca Ramazana
Za one koji nemaju striktan recept za pripremu tope, neka se slobodno posluže receptom koji na sto donosi Sarajevski kiseljak.
Za one koji nemaju striktan recept za pripremu tope, neka se slobodno posluže receptom koji na sto donosi Sarajevski kiseljak.
Topa je neizostavno tradicionalno jelo tokom mjeseca Ramazana
Masnoća, kajmak I različite vrste sira su osnova. Svi sastojci se "tope" na laganoj vatri, pa otud i naziv TOPA
Hajde da pripremimo skupa
Sastojci
- 100 g vrhnja
- 50 g maslaca
- 200 g kajmaka
- 1 jaje
- 180 g suhog (dimljenog) sira
- 200 g svježeg sira
- 100 g pavlake
- Soli po potrebi
Kuhajte 4-5 minuta, dodajte jedno umućeno jaje I izmješajte
Na kraju dodajte naribani dimljeni sir, po želji posolite
Ostavite još je jednu minute, uz miješanje, da se sve lijepo sjedini.
Servirajte toplu topu, uz svježe somune i čašu tradicionalnog Sarajevskog kiseljaka.
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.