Delta trade - Sjeme ćurokota kao lijek

27.12.2016 13:46:31
Delta trade - Sjeme ćurokota kao lijek

Ćurokotovo sjeme je prirodno ljekovito sjeme crnog kima, jedne od najljekovitijih biljaka na svijetu. Iskoristite blagodati ovog sjemena.

Ćurokotovo sjeme je prirodno ljekovito sjeme crnog kima, jedne od najljekovitijih biljaka na svijetu. Iskoristite blagodati ovog sjemena.

Ćurokotovo sjeme, sjeme godišnje cvijetne biljke, Nigella sative, je od pamtivijeka cijenjeno zbog svojih ljekovitih svojstava. Na engleskom govornom području spominje se kao rimski korijander, black seed, odnosno crno sjeme, što u stvari predstavlja precizan opis njegovog izgleda, odnosno boje čorokotovog sjemena.

Mnoge zdravstvene koristi koje se pripisuju za ovo sjeme, potvrđene su i u biomedicinskoj literaturi od 1964. godine, a objavljeno je i recenzirano 458 različitih studija.

Sjeme ćurekota sadrži više od stotinu sastojaka koji pozitivno utiču na zdravlje, potpomažu probavu i rad crijeva. Supstance u ekstraktu čurukota jačaju imunološki sistem u borbi protiv tumornih oboljenja.

Ulje ćurokota djeluje protiv bakterija i gljivičnih oboljenja. Ulje čurukota ima efekat smanjivanja viška šećera u krvi. Pri dugoročnoj upotrebi ulje čurukota ojačava imunološki sistem.

Sjeme ćurokota možete naći u prodavnicama zdrave hrane širom BiH, a jedan su od proizvoda Super hrane koje uvozi kompanija Deltatrade iz Zenica, značajan dobavljač sjemenki, začina i sirovina za konditorku industriju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana