Vrijeme je za pripremu domaće zimnice!

25.09.2020 14:45:51
Vrijeme je za pripremu domaće zimnice!

Plodovi voća i povrća se mogu kratko čuvati, a da bi se sačuvali tokom zime od njih se priprema domaća zimnica.

Plodovi voća i povrća se mogu kratko čuvati, a da bi se sačuvali tokom zime od njih se priprema domaća zimnica.

Sezona svježeg voća i povrća je kratka i ljudi su ih naučili tijekom zime čuvati na različite načine. U procesu pripreme zimnice stvaramo nepovoljne uvjete za razvoj nepoželjnih mikroorganizama koji mogu izazvati propadanje zimnice. Zimnica se može pripremati od jedne vrste voća ili povrća, ali i u različitim kombinacijama.

Osim kvalitete voća i povrća, gdje je imperativ da ono bude svježe i domaće, svako ko se ikad primio kuhače za zimnicu zna koliko je važna kvalitetna oprema za njenu pripremu.

Želimo da su staklenke i bočice jednako lijepe kao i funkcionalne, pazimo da su neoštećene kako bi se sadržaj očuvao netaknut do otvaranja. Vadimo najveće lonce za ukuhavanje namirnica, pripremamo lijevke i opremu za pasiranje – važno je da sve bude čisto i sterilizirano. Naljepnice, gumice, prozirna folija… sve su to sitnice koje treba unaprijed pripremiti kako bi kuhanje i spremanje u staklenke bilo organizirano, a rezultat savršen i dugotrajan.

ITC Zenica PC poljoprivreda iz ponude izdvaja veliki izbor staklenih boca za sok, staklenkih širokog otvora, pletara, kaca i burad za kiseljenje, kanistera, presa za voće i dr.

poljoprivreda@itc.ba

Tel. +387 32 407 413

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Putovanja i hrana