Najbolji sa najboljim

Hifa Petrol nagradila Lanu Pudar sa 15.000 KM (Foto)

19.09.2023 15:12:24

Za postignute izvanredne rezultate na Svjetskom juniorskom prvenstvu

Danas je najuspješnija i najbrže rastuća bh. naftna kompanija, Hifa Petrol, u svojim prostorijama ugostila i nagradila Lanu Pudar, istaknutu plivačicu, za izvanredne rezultate koje je postigla na Svjetskom juniorskom prvenstvu održanom u Izraelu. Lana je osvojila tri medalje, čime je BiH postala četvrta najuspješnija zemlja na ovom prestižnom takmičenju. Pudar je zlato osvojila u disciplinama na 100 i 200 metara delfin, te srebro u disciplini na 50 metara delfin.

Kao dugogodišnje zaštitno lice Hifa Petrola, Lana Pudar je iskazala izuzetnu posvećenost sportu, a njeni fantastični uspjesi su odraz predanog rada i izvrsnosti, vrijednosti koje i sama kompanija njeguje. Kompanija Hifa Petrol prepoznala je Lanin potencijal još 2020. godine, te joj pružila istinsku podršku i saradnju koja na obostrano zadovoljstvo još uvijek traje.

Ahmed Ahmetlić, predstavnik Hifa Petrola, izrazio je ponos i zadovoljstvo uručujući nagradu Lani Pudar: "Hifa Petrol već dugi niz godina podržava talente i vrhunske sportiste u Bosni i Hercegovini kroz kampanju Najbolji sa najboljim, a Lana Pudar je zaista izvanredan primjer sportskog uspjeha. Njeni postignuti rezultati su  impresivni, te s ponosom podržavamo njen sportski razvoj kroz našu kampanju. Lanina posvećenost i trud su zaista inspirativni, nadam se za sve mlade spotiste."

Hifa Petrol je poznata po svom snažnom angažmanu u sponzorstvu bh. sportista, te je kroz kampanju "Najbolji sa najboljim" koju je pokrenula 2015. godine, do danas podržala deset vrhunskih sportista među kojima su pored Lane Pudar i Amel Tuka, Damir Džumhur, Sanjin Pehlivanović, Nedžmin Ambešković, Mesud Pezer, Iron Puki, Iman Avdić, Darko Savić i Marko Maksimović.

Lana Pudar je izrazila svoju zahvalnost Hifa Petrolu za priznanje i podršku koju joj pružaju. "Biti zaštitno lice kompanije kao što je Hifa Petrol je izuzetna čast. Njihova nepokolebljiva podrška i povjerenje u mene su mi jako važni i predstavljaju snažan vjetar u leđa za dalji napredak i ostvarenje vrhunskih rezultata. Zahvaljujući ovakvim sponzorima, znam da mi neće nedostajati motivacije za predstojeće izazove. Vjerujem da će i građani BiH podržati Hifa Petrol, kao što oni podržavaju mene ", istaknula je Lana Pudar.

Nakon uručenja nagrade, Lana nastavlja sa svojim treninzima kako bi bila u najboljoj formi za naredno takmičenje, Svjetski plivački kup koji se već naredni mjesec održava u Berlinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Slobodno vrijeme