Promocija filma "Aconcagua 2015" - BH Ekspedicija

16.10.2015 14:35:50

Dokumentarni film u 21-minutnom trajanju prikazuje osvajanje vrha Aconcagua-e od strane trojice vrhunskih alpinista BiH. Oko kamere, skoro mjesec dana, pratilo ih je na ovom teškom ali uspješnom zadatku.

Nakon prvog prikazivanja ovog filma i osvajanje prvog mjesta na Festivalu u Kreševu, odlučeno je da prva prezentacija bude u Bihaću. Tako je u muzeju AVNOJ-a, u Bihaću, sinoć je održana promocija filma "Aconcagua 2015".

Film govori o tročlanoj bh. ekspediciji (Ermin Lipović – Lipa, Ismir Jusko – Švabo i Tomislav Cvitanušić) koja je u februaru 2015. godine savladala najviši vrh Južne Amerike i južne hemisfere Aconcaguu (6962m).

Film je rađen u zajedničkoj produkciji Agencije za marketing i produkciju "Trik" iz Bihaća i Radio televizije Unsko-sanskog kantona. Ovaj zajednički projekat koji je rađen dva mjeseca osvojio je prvu nagradu na filmskom festivalu u Kreševu, te iza sebe ostavio produkciju AlJazeera-a Balkans i BHRT produkciju.

Pored Bihaća, planirana je i promociju u Sarajevu (novembar), nakon čega će uslijediti premijerno prikazivanje u programu RTVUSK.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Slobodno vrijeme