MH BISER: Za uspjeh start-up biznisa trebamo učiti od prirode!

20.01.2022 10:33:18
Saradnja sa Inbubatorom i udruženjem Sara Sabri

Potpisan je Ugovor o saradnji sa Poslovnim razvojnim Inkubatorom i udruženjem Sara Sabri.

MH Biser je početak Nove godine obilježio novom saradnjom. Potpisan je Ugovor o saradnji sa  Poslovnim razvojnim Inkubatorom i udruženjem Sara Sabri.

"Inkubator je ono što treba start biznisima kako bi na što lakši način ostvarili i realizovali svoje ideje.Od savjetovanja pa do registracije, marketinga i brendiranja", kazala je za Akta.ba Hatidža Smajić vlasnica MH Bisera.

Činjenica je da Zakon o privrednim društvima FBiH često izjednačava novoosnovana privredna društva u pravima i obavezama sa velikim i jakim privrednim društvima zbog toga je pomoć od samog početka za male biznise jako važna.

"Jedina preostala alternativa za ove ljude koji se ne snalaze sami je nažalost odlazak na Zapad, ma koliko to bilo bolno i ma koliko oni to ne željeli. Vrlo rijetki, uporni i sa mnogo sreće (a nekada i veza) uspijevaju da održe biznis", smatra Hatidža.

"Za uspjeh start-up biznisa trebamo učiti od prirode" poručuje vlasnica MH Bisera.

"Male kornjače koje se masovno izlegu na plažama se ne mogu domoći mora jer ih na tom putu proždiru grabljivice i nemaju nikakvu zaštitu ni pomoć. Međutim, kornjače, koje se izlegu iz istih takvih jaja u inkubatorima, prežive skoro sve, jer imaju optimalnie uslove i potpuno su zaštićene od svih opasnosti, sve dok ne ojačaju dovoljno da mogu samostalno da nastave svoj životni put", zaključila je Hatidža.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Tekstil i aksesoari