Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Izdavanje u zakup javnih površina za postavljanje montažnih objekata – tip kiosk

Izvor: eKapija.ba, 29.04.2014.

BOSNA I HERCEGOVINA

FEDERACIJA BOSNE i HERCEGOVINE

SREDNJOBOSANSKI KANTON / KANTON SREDIŠNJA BOSNA

OPĆINA JAJCE

Služba privrede/gospodarstva

Komisija za provođenje postupka davanja javnih površina u zakup

 

Broj: 05-23-964/14

Datum: 28.04.2014. godine

 

Na osnovu člana 46. Statuta općine Jajce („Službene novine općine Jajce“ br. 3/08), član 10 Odluke o privremenom korištenju javnih površina na području općine Jajce („Službene novine općine Jajce“ br.2/14) i Plana lokacija za korištenje javnih površina na području općine Jajce za 2014. godinu br:02-23-2516/14 od 4.4.2014. godine Služba privrede/gospodarstva općine Jajce objavljuje:

 

JAVNI KONKURS

za davanje javnih površina u zakup za postavljanje montažnih objekata – tip kiosk

 

 

1. Raspisuje se javni konkurs za davanje gradskih javnih površina u zakup na području općine Jajce u svrhu postavljanja kioska.

 

2. Konkurs za davanje gradskih javnih površina u zakup odnosi se na zakup i postavljanje kioska na sljedećim lokacijama:

- ulica H.V. Hrvatinića za kiosk br. 1 (preko puta pećina), dimenzija objekta koji se stavlja na površinu od 15,00 m² - početna cijena 10,00 KM/m2,

- ulica H.V. Hrvatinića za kiosk br. 2 (preko puta pećina), dimenzija objekta koji se stavlja na površinu od 15,00 m² - početna cijena 10,00 KM/m2,

- ulica Nikole Šopa bb za kiosk br. 4 (ispred zgrade općine Jajce), dimenzija objekta koji se stavlja na površinu od 15,00 m² - početna cijena 10,00 KM/m2,

- ulica Trg Jajčkih branitelja bb za kiosk br. 5 dimenzija objekta koji se stavlja na površinu od 18,00 m² - početna cijena 10,00 KM/m2.

 

Za dodatne informacije koje se tiču pozicija za postavljanje kioska kontaktirajte Službu privrede na tel: 030/658-011.

 

3. Uz prijavu na javni poziv se dostavljaju sljedeći dokumenti:

- Obrazac prijave za predmetnu lokaciju (šalter br.8),

- Rješenje o registraciji kod nadležnog organa,

- Porezni ID broj,

- Potvrda službe finansija o izmirenim obavezama prema općini Jajce.

 

Fizička lica koja nemaju registrovanu trgovačku djelatnost dužna su dostaviti:

- Obrazac prijave za predmetnu lokaciju (šalter br.8),

- Ovjerenu kopiju lične karte,

- Dokaz da je fizičko lice podnijelo zahtjev za izdavanje odobrenja za obavljanje djelatnosti,

 

Gore navedene dokumente dostaviti u originalu ili ovjerenoj kopiji.

 

4. Po okončanju postupka licitacije služba privrede/gospodarstva donosi rješenje o korištenju javne površine. Općinski Načelnik će Rješenjem imenovati Komisiju za provođenje postupka.

Prijave dostaviti u zatvorenoj koverti na adresu OPĆINA JAJCE, Nikole Šopa bb, Jajce sa naznečnim podacima o podnosiocu i naznakom: „Prijava na javni konkurs za davanje javnih površina u zakup – KIOSCI“. Rok podnošenja prijava na konkurs je 15 ( petnaest ) dana od dana objavljivanja na Oglasnoj ploči Općine Jajce, web stranici općine Jajce i RTV Jajce. Prijave se dostavljaju putem pisarnice općine Jajce šalter broj 8 – Komisija za provođenje postupka davanja javnih površina u zakup.

 

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje. Komisija će dana 14.05.2014 godine u 13 sati u prostorijama velike sale općine Jajce izvršiti postupak javnog nadmetanja prispjelih prijava za predmetne lokacije. U slučaju ponude iste cijene za jednu površinu, pravo na dodjelu te površine ima ponuđač koji je ranije dostavio svoju prijavu. Učesnici imaju pravo prigovora u roku od 8 dana od dana objave rezultata javnog konkursa. Prigovor se dostavlja općinskom Načelniku. Rangiranje kioska po brojevima od 1 do 5 izvršeno je prema Planu lokacija za zauzimanje javnih površina za 2014. godinu.

Općina Jajce zadržava pravo ne prihvaćanja niti jedne ponude ili poništenje konkursa u bilo koje vrijeme prije sklapanja Ugovora o zakupu i pri tome ne snosi nikakvu odgovornost prema sudionicima postupka.

                                                                                

Pomoćnik općinskog Načelnika

Senad Dizdar

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: