Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 20.05.2020. 14:53

(izmjene i dopune) Javni poziv za dodjelu sredstava Turističke zajednice Kantona Sarajevo za sufinansiranje hotelijera/smještajnih objekata, incoming putničkih agencija i turističkih vodiča

Izvor: Akta.ba, 20.05.2020.

20.05.2020 

 

Turistička zajednica Kantona Sarajevo

 

Broj:458-1/20

Sarajevo, 20.05.2020. godine

 

 

Na osnovu Odluke Vlade Kantona Sarajevo, broj: 02-04-12116-7/20 od 13.05.2020. godine i Kriterija i uslova za dodjelu sredstava Tiirističke zajednice Kantona Sarajevo za sufinansiranje hotelijera/smještajnih objekata, incoming agencija i turističkih vodiča, od 15.05.2020. godine, a zbog ukazane potrebe u realizaciji Javnog poziva za dodjelu sredstava Turističke zajednice Kantona Sarajevo za sufinansiranje hotelijera/smještajnih objekata, incoming putničkih agencija i turističkih vodiča, na temelju zaključka Komisije za procjenu, provjera dokvimentacije i dodjelu sredstava Turističke zajednice Kantona Sarajevo od 19.05.2020. godine, predsjednica Turističke zajednica Kantona Sarajevo donosi:

 

IZMJENE I DOPUNE JAVNOG POZIVA

za dodjelu sredstava Turističke zajednice Kantona Sarajevo za sufinansiranje

hotelijera/smještajnih objekata, incoming putničkih agencija i turističkih vodiča

 

Član 1.

U dijelu teksta javnog poziva III DOKUMENTACIJA hotelijeri/smještajni objekti u tački 2. iza riječi "izvod" dodaju se riječi :"ili analitička kartica".

 

Član 2.

U dijelu teksta javnog poziva III DOKUMENTACIJA hotelijeri/smještajni objekti iza tačke 5. dodaje se sljedeći tekst:

"U cilju pojednostavljenja pribavljanja dokumentacije, a uz konsultacije sa Poreznom upravom FBiH- Kantonalnom poreznom upravom Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo obavještava subjekte zainteresovane za prijavu na Javni poziv za dodjelu sredstava Turističke zajednice Kantona Sarajevo za sufinansiranje hotelijera/smještajnih objekata, incoming putničkih agencija i turističkih vodiča da uvjerenja pod tačkom 3., 4. i 5. pribavljaju podnošenjem jedinstvenog zahtjeva Poreskoj upravi za izdavanje potvrde o izmirenim obavezama na dan 31.03.2020. godine, sa Listama osiguranih lica na dan 29.02.2020. godine i dan 31.03.2020. godine. Navedene dopune se odnose i na obrasce u dijelu dokumentacije koja se prilaže ovom zahtjevu".

 

Član3.

U dijelu teksta javnog poziva III DOKUMENTACIJA incoming putničke agencije iza tačke 6. dodaje se sljedeći tekst:

"U cilju pojednostavljenja pribavljanja dokumentacije, a uz konsultacije sa Poreznom upravom FBiH- Kantonalnom poreznom upravom Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo obavještava subjekte zainteresovane za prijavu na Javni poziv za dodjelu sredstava Turističke zajednice Kantona Sarajevo za sufinansiranje hotelijera/smještajnih objekata, incoming putničkih agencija i turističkih vodiča da uvjerenja pod tačkom 4. ,5. i 6. pribavljaju podnošenjem jednstvenog zahtjeva Poreskoj upravi za izdavanje potvrde o izmirenim obavezama na dan 31.03.2020. godine, sa Listama osiguranih lica na dan 29.02.2020. godine i dan 31.03.2020. godine. Navedene dopune se odnose i na obrasce u dijelu dokumentacije koja se prilaže ovom zahtjevu".

 

Član 4.

U dijelu teksta javnog poziva VI ROK ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA-PRIJAVA iza riječi "objave" dodaju se riječi :"izmjena i dopuna".

 

Član 5.

U ostalom dijelu javnog poziva, tekst ostaje nepromjenjen.

 

 

Predsjednica

Turističke zajednice Kantona Sarajevo

Azra Džigal

 

 

izmjene i dopune javnog poziva

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: