Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 21.09.2023. 08:43

Javni uvid u zahtjev za prethodnu procjenu utjecaja za - Projekat izgradnje Vjetroparka Vlašić, instalirane snage do 50 MW u općini Travnik

Izvor: Akta.ba, 20.09.2023.

Javni uvid u zahtjev za prethodnu procjenu utjecaja za - Projekat izgradnje Vjetroparka Vlašić, instalirane snage do 50 MW u općini Travnik, investitora JP ELEKTROPRIVREDA BIH d.d. Sarajevo

 

 

 

Federalno ministarstvo okoliša i turizma u skladu sa članom 40. i članom 70. Zakona o zaštiti okoliša (Službene novine 15/21) stavlja na uvid Zahtjev  investitora JP ELEKTROPRIVREDA BIH d.d. Sarajevo,  za projekat - Projekat izgradnje Vjetroparka Vlašić, instalirane snage do 50 MW u općini Travnik.

 

Pravni osnov za postupanje po podnesenom zahtjevu je PRILOG II. tačka 3. ENERGETSKA INDUSTRIJA, Uredbe o projektima za koje je obavezna procjena uticaja na okoliš i projektima za koje se odlučuje o potrebi procjene uticaja na okoliš ("Službene novine Federacije BiH", broj: 51/21, 33/22 i 104/22).

 

 

Obrađivač zahtjeva je IPSA INSTITUT d.o.o Sarajevo.

 

Kompletna dokumentacija može se pogledati u prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Hamdije Čemerlića 2, Sarajevo, 3. sprat, uz prethodnu najavu putem e-maila ili pošte.

 

Primjedbe, sugestije i mišljenja na Zahtjev za prethodnu procjenu mogu se dostaviti na adresu Federalnog ministarstva okoliša i turizma u pisanom obliku u roku od 30 dana od dana objave na web stranici na adresu:

 

Federalno ministarstvo okoliša i turizma

 

Hamdije Čemerlića 2

 

71 000 Sarajevo

 

Zahtjev za prethodnu procjenu utjecaja na okoliš

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: