Vijesti

"Telekom Srbija" kupuje slovenački "Tuš Telekom"?

07.05.2008. 12:57 / Izvor: B92

Slovenački dnevnik za privredu i finansije "Finance" nezvanično saznaje da "Telekom Srbija" želi da kupi slovenački "Tuš Telekom" (www.tustelekom.si ).

Tim povodom list u današnjem (7. maj 2008. godine) izdanju objavljuje anketu slovenačkih privrednika iz oblasti telekomunikacija, u kojoj eventualnu nameru "Telekoma Srbije" smatraju normalnom težnjom za daljim širenjem.

Slovenački preduzenik u Beogradu Igor Lavš tim povodom kaže da "Telekom Srbija već neko vreme ima izrazite ambicije da postane regionalni igrač".

Lavš smatra da je upravo zbog toga Telekom Srbija "počeo kupovine u Crnoj Gori, a preuzeo je i "Telekom" Republike Srpske. Takve ciljeve ima i, u februaru izabrano, novo rukovodstvo zbog čega ulazak na slovenačko tržište ne bi bio iznenađenje".

Predsednik uprave "Telekoma Slovenija" Bojan Dremelj ističe da njegova firma "ima veoma jasnu strategiju širenja na tržišta jugoistočne Evrope, jer je svesna da se na zrelom i zasićenom domaćem tržištu ne može više postići zadovoljavajući rast".

PODIJELI:

TAGOVI:

Finance

Igor Lavš

Bojan Dremelj

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti