Vijesti

"Telekom Srbija" preuzima "Telekom Srpske" do 10. juna

21.05.2007. 11:50 / Izvor: Tanjug


Očekuje se da će "Telekom Srbija" definitivno preuzeti 65% akcija "Telekoma Srpske" do 10. juna, možda neki dan kasnije - izjavio je direktor Sektora za strategiju beogradske kompanije, Predrag Ćulibrk.

On je naglasio da je održavanjem skupštine akcionara "Telekoma Srpske", u subotu u Banjaluci, ispunjen poslednji uslov za preuzimanje 65% akcija tog preduzeća, u vrednosti 646 mil EUR.

- Predstoji potpisivanje ugovora između "Telekoma Srbija" i "City banke" 30. maja 2007. godine, posle čega će uslediti zatvaranje procesa, u skladu s kupoprodajnim ugovorom, a zatim realizacija i uplata 646 mil EUR, jednokratno, u punom iznosu na račun Vlade Republike Srpske - objasnio je Ćulibrk.

Što se tiče razvoja i uvođenja novih tehnologija u "Telekomu Srpske", Ćulibrk je naveo da se planira intenzivan razvoj fiksne i mobilne telefonije i proširenje mreže na području Federacije BiH.

Novi generalni direktor "Telekoma Srpske" biće izabran kada "Telekom Srbija" preuzme 65% akcija tog preduzeća, rekao je Ćulibrk i objasnio da će pre toga biti formiran novi upavni odbor preduzeća, koji će i predložiti direktora.

PODIJELI:

TAGOVI:

Predrag Ćulibrk

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti