Uvećane plate za oko 2.700 radnika u RS

02.06.2021. 13:43 / Izvor: SRNA
Uvećane plate za oko 2.700 radnika u RS

Zaposleni sa nižom i srednjom stručnom spremom u pravosuđu od ovog mjeseca imaće povećanje platnih koeficijenata od 6,67 do 10,37 odsto.

Zaposleni sa nižom i srednjom stručnom spremom u pravosuđu od ovog mjeseca imaće povećanje platnih koeficijenata od 6,67 do 10,37 odsto, dok će koeficijenti više i visoke stručne spreme biti veći od 1,64 do 4,72 odsto, a plate će biti uvećane za 2.700 radnika, rečeno je danas Srni u Ministarstvu pravde Republike Srpske. 

Portparol Ministarstva pravde Republike Srpske Sanja Džombić istakla je da je u Republici Srpskoj stupio na snagu Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Republike Srpske po hitnom postupku, kojim je propisano uvećanje platnih koeficijenata i povećanje plata.

"Za zaposlene sa koeficijentom višim od 8,40 plata se mjesečno povećava u neto iznosu od 45 KM, dok se za zaposlene sa koeficijentom 8,40 i manje plata povećava za 50 KM, u tom smislu su povećani i pojedinačni koeficijenti", rekla je Džombićeva.

Džombićeva je podsjetila da su navedenim zakonom utvrđeni platni koeficijenti za zaposlene u pravosudnim institucijama, osim za plate nosilaca pravosudnih funkcija, sudija i tužilaca, kao i u ustanovama za izvršenje krivičnih i prekršajnih sankcija.

Narodna skupština Republike Srpske jednoglasno je usvojila izmjene zakona kojima se povećavaju plate pravosuđu, zdravstvu, obrazovanju, kulturi i policiji. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti