Projekt STARTER: Nagrađeni najbolji poslovni planovi u Novom Travniku i Žepču

19.07.2011. 12:23 / Izvor: eKapija.ba
Projekt STARTER: Nagrađeni najbolji poslovni planovi u Novom Travniku i Žepču

Ceremonije dodjele certifikata i nagrada za najbolje poslovne planove realizovane u okviru projekta, "Starter – edukativni program za poboljšanje mogućnosti za samozapošljavanje", upriličene su protekle sedmice u općinama Novi Travnik i Žepče.

Projekt je finansiran od strane Norveške ambasade u BiH, a implementira ga REZ Agencija u partnerstvu sa općinama Busovača, Maglaj, Novi Travnik, Travnik i Žepče. Start-up fond u iznosu od 15.000,00 KM je obezbijeđen od strane svake općine partnera u projektu i koristi se za podršku 3 najbolja poslovna plana, i na taj način pruža podrška osnivanju novih preduzeća i otvaranju novih radnih mjesta.

Najbolji poslovni planovi i dobitnici po 5.000,00 KM za pokretanje samostalnog biznisa na području Općine Novi Travnik su: Josipa Vidović - Caffe-slastičarna “Granita”, Selvedin Palalić - Plastenička proizvodnja i Hamdo Bešlić - Poljoprivredna proizvodnja.

Najbolji poslovni planovi i dobitnici i iste sume po na području Općine Žepče su: Eldin Jakupović - Sigurnosni sistemi, rasvjeta – prodaja i ugradnja, Mato Radić - Trgovina uredskim materijalom i kopirnica i Erol Vejselović - Poljoprivredna proizvodnja.

"Ovim projektom kroz pružanje tehničke i financijske pomoći ograničene na odabrane poslovne ideje, želimo podržati nova preduzeća kroz promociju, edukaciju i financijsku pomoć. Svim nagrađenim želimo mnogo uspjeha u budućim poduzetničkim poduhvatima", saopćeno je iz REZ-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti