Sarajevo: Otvorena novoizgrađena saobraćajnica koja spaja IV i V transferzalu

20.05.2011. 09:59 / Izvor: eKapija.ba
Sarajevo: Otvorena novoizgrađena saobraćajnica koja spaja IV i V transferzalu

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, ministar prometa i komunikacija Kantona Sarajevo Haris Lulić i direktor Direkcije za ceste Kantona Sarajevo Adem Zolj, uz prisustvo članova Savjeta MZ Čengić Vila I i II, vijećnika Općinskog vijeća Novo Sarajevo, te velikog broja građana svečano su pustili u promet novoizgrađenu saobraćajnicu koja spaja IV i V transferzalu na lokaciji – spoj ulica Ferde Hauptmana i Malta.

Izgradnja saobraćajnice od V transferzale do ulice Malta predstavlja samo nastavak postojeće saobraćajnice, koja je izgrađena prošle godine u ulici Dr. Fetaha Bećirbegovića u cilju rasterećenja saobraćaja na glavnoj gradskoj saobraćajnici i naseljima Čengić Vila i Malta, saopćeno je iz općine Novo Sarajevo.

Dužina novoizgrađene sobraćajnice je 550 metara, širina saobraćajnih traka 2 x 3 metra, širina trotoara do dva i po metra, dok su duž saobraćajnice izgrađene invalidske rampe. Na dijelu trase saobraćajnice izvedena je i nova oborinska kanalizacija, dok je jedan dio postojeće kanalizacije zadržan, s tim da se prihvat oborinskih voda izveo upuštenim slivnim rešetkama, koje se nalaze izvan kolovoza u trotoaru.

Za realizaciju ovog projekta Općina Novo Sarajevo je iz budžeta izdvojila oko milion KM, od čega je 550. 000 KM izdvojeno za građevinske radove . Izvođač radova bila je firma "Euroasfalt".


Mnogobrojnim građanima i gostima, kratkim govorom obratio se i načelnik Općine Nedžad Koldžo zahvalivši se Vladi Kantona Sarajevo, Direkciji za ceste KS na pomoći pri realizaciji ovog složenog projekta, kao i izvođaču radova firmi “Euroasfalt” na dobro obavljenom poslu.

"I izgradnja ove saobraćajnice, čija je ukupna dužina oko 1200 metara, kao iI novoizgrađeni objekat za prostore ambulante i mjesnih zajednica Velešići, su jedan od dokaza da Općina Novo Sarajevo nastoji riješiti probleme svojih građana, jer interes građana će uvijek biti prioritet Općine", istakao je načelnik Koldžo.


*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti