Toplane spremne za minuse

06.10.2011. 12:51 / Izvor: Oslobođenje
Toplane spremne za minuse

Iz Hidrometeorološkog zavoda FBiH najavljuju pogoršanje vremenskih prilika u našoj zemlji. Kako nam je kazao dežurni meteorolog, već od petka se očekuje kiša, a pogoršanje dolazi sa zapada i preći će preko cijele BiH.

"U subotu će biti dosta kiše, sa mogućnošću snijega na planinama. Temperature će pasti za oko 20 stepeni, dnevne se očekuju između tri i osam, a jutarnje od nula do pet stepeni Celzijusa. U nedjelju će, također, biti hladnije, s tim da se nakon ovog pogoršanja teško može očekivati razvedravanje, izuzev u Hercegovini", poručuju iz Zavoda.

Direktor KJKP Toplane Suad Zeljković kaže za Oslobođenje kako je ovo preduzeće spremno za pokretanje postrojenja.

"Jutros smo imali kolegij, pratimo vremenske prilike, a uz današnju tehniku imamo mjerodavne podatke. Sutra imamo sastanak sa premijerom Kantona i resornim ministrom i tražićemo uključivanje grijanja i prije zvaničnog početka sezone (15. oktobar). Nema razloga da nam se to ne odobri, jer smo pogonski spremni", ističe Zeljković.

Zeljković je danas održao i sastanak sa investitorima nove stambene gradnje u KS-u, koji se žele priključiti na sistem ovog preduzeća.

Prvi čovjek KJKP Rad Selim Babić kaže da je materijala za djelovanje Zimske službe ovog preduzeća ostalo još od prošle godine.

"U toku su aktivnosti ugovaranja obaveza sa Direkcijom za ceste Kantona i općinama, kako bismo znali koliki će biti obim posla i mislim da ćemo na vrijeme to završiti", ističe Babić.

Direktor Rada dodaje da će, uz nastojanja uposlenika Zimske službe, normalno funkcionisanje grada u zimskim danima zavisiti i od vozača, zimske opreme na automobilima, parkiranja...

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti