BiH treba ubrzati izgradnju graničnog prijelaza Bijača

05.07.2011. 15:02 / Izvor: eKapija.ba
BiH treba ubrzati izgradnju graničnog prijelaza Bijača

Predsjedatelj Upravnog odbora Uprave za neizravno oporezivanje, zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Dragan Vrankić, koji je i na čelu Odbora za praćenje izgradnje četiri dionice na autocesti Koridor V.c (dionice su predviđene ugovorom s EBRD-om), inicijator je današnjeg sastanka u Sarajevu s predstavnicima bh državnih ministarstava - Financija i trezora, Komunikacija i prometa Sigurnosti, Uprave za neizravno oporezivanje, Pravobraniteljstva i JP Autocesta FBiH, a razgovaralo se o aktivnostima na dionici Počitelj – Bijača (poddionica Kravice –Bijača) i graničnom prijelazu Bijača.

S obzirom na preuzete obveze, a Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o izgradnji južnih graničnih dionica autoceste Koridor Vc i granični prijelaz Bijača je parafiran 22. 02. 2011. godine u Sarajevu, Republika Hrvatska izvodi završne radove na tom graničnom prijelazu, dok su radovi od strane Bosne i Hercegovine usporeni.

S tim u vezi je zaključeno da stručni tim, sastavljen od predstavnika Ministarstva komunikacija i prometa, Uprave za neizravno oporezivanje, JP Autoceste FBiH i projektanta IGH, u naredna tri dana sačini ekspertizu, s jasno definiranim poslovima i zadacima za Upravu za neizravno oporezivanje na graničnom prijelazu Bijača, i poslovima i zadacima za JP Autoceste FBiH, te da predlože korake potrebne za ubrzanje izgradnje graničnog prijelaza Bijača i poddionice Bijača – Kravica.

Vijeće ministara BiH bit će izviješćeno o poduzetim aktivnostima, navodi se u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti