ODRŽANA PRVA RADIONICA

Agencija FMC Sarajevo izabrana za uspostavu FUK-a u FERK-u

26.04.2023. 12:02 / Izvor: Akta.ba
ferk

Agencija FMC Sarajevo izabrana je za izvršioca usluga uspostave sistema finansijskog upravljanja i kontrole(FUK) od strane Regulatorne komisije za energiju FERK.

Agencija FMC Sarajevo izabrana je za izvršioca usluga uspostave sistema finansijskog upravljanja i kontrole(FUK)uz nabavku Elektronske platforme za uspostavu i upravljanje sistemom FUK od strane Regulatorne komisije za energiju-FERK.

17.04.2023. održana je prva radionica na kojoj su precizirane aktivnosti na uspostavi sistema FUK, te realizirana edukacija uposlenika iz oblasti sistema finansijskog upravljanja i kontrole.

Agencija za poslovno savjetovanje i edukaciju FMC Sarajevo na području Bosne i Hercegovine predstavlja prepoznatljivu i respektabilnu agenciju iz oblasti pružanja usluga pri uspostavi sistema finansijskog upravljanja i kontrole (FUK). 

Stručni kadrovi agencije bili su angažirani na projektima uspostave sistema FUK u Parlamentarnoj skupštini BiH, Generalnom sekretarijatu Vlade FBiH, desetinama ministarstava, jedinicama lokalne samouprave i javnim poduzećima.

"Uspostavu sistema finansijskog upravljanja i kontrole (FUK) radimo u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima na nivou institucije, a koji predstavljaju osnov za mapiranje i realizaciju poslovnih procesa i procedura zadovoljavanjem strukture poslovnog procesa koja podrazumijeva izradu Obrasca procesa i Dijagrama toka aktivnosti. Na osnovu uspostavljene Mape procesa, odnosno utvrđenih rizika u poslovnim procesima, pristupa se izradi Registra rizika i Strategije upravljanja rizicima", navode iz Agencije FMC.

Uspostava sistema finansijskog upravljanja i kontrole se radi putem Elektronske platforme za uspostavu i upravljanje sistemom FUK, a ista predstavlja zaštićeno intelektualno vlasništvo Agencije FMC Sarajevo.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti