Lakić s predstavnicima FERK-a

Što prije donijeti provedbene akte za reformu elektroenergetskog sektora

15.09.2023. 07:43 / Izvor: Akta.ba
FERK

Tema sastanka bila je izrada podzakonskih akata za provedbu nedavno usvojenih energetskih zakona, a koji su u nadležnosti FERK-a.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić sa saradnicima održao je u sjedištu Ministarstva u Mostaru radni sastanak sa predstavnicima Regulatorne komisije za energiju Federacije BiH (FERK), predsjednikom Miletom Srdanovićem, te članovima Sanelom Pokrajčić i Jasminom Bešom.

Tema sastanka bila je izrada podzakonskih akata za provedbu nedavno usvojenih energetskih zakona, a koji su u nadležnosti FERK-a.

Glavni cilj je da se investitori i korisnici distributivnog sistema i distributivnih mreža na vrijeme upoznaju sa novinama koje se tiču distribucije, izgradnje novih proizvodnih elektroenergetskih objekata i njihovog načina priključenja na distributivnu mrežu.

Resorno ministarstvo, uz zajedničko djelovanje svih relevantnih učesnika u procesu, očekuje da svi podzakonski i drugi provedbeni akti potrebni za reformu elektroenergetskog sektora budu što prije doneseni, a s obzirom na to da je stabilnost ovog sektora najviši prioritet Federacije BiH, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti