Usvojen prijedlog kandidata

Upravni odbor podržao Milana Miokovića za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja KS

08.03.2024. 13:00 / Izvor: Fena
KS

Mandat imenovanog će trajati najduže šest mjeseci počevši od 16. marta ove godine ili do izbora i imenovanja generalnog direktora.

Na trećoj vanrednoj sjednici v.d. Upravnog odbora Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo danas je razmatran i jednoglasno usvojen prijedlog kandidata za vršioca dužnosti generalnog direktora Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo, specijalista porodične medicine doktor Milan Mioković.

Na prijedlog Upravnog odbora, mandat imenovanog bi trajao najduže šest mjeseci počevši od 16. marta ove godine ili do izbora i imenovanja generalnog direktora ustanove putem javnog oglasa.

Doktor Mioković je rođen u Sarajevu 17. jula 1964. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Sarajevu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1990. godine.

Godine 1992. zasniva radni odnos u Domu zdravlja "Omer Maslić" Sarajevo. Tokom ratnih dešavanja u Bosni i Hercegovini (1993.-1996. godina) radio je kao ljekar u Armiji Bosne i Hercegovine.

Specijalizaciju iz porodične/obiteljske medicine dobija u septembru 1999. godine, istu završava u predviđenom roku u septembru 2002.godine.

Za potpredsjednika Ljekarske komore Kantona Sarajevo izabran je 2014.godine.

Od 18. augusta 2011. godine obavljao je funkciju generalnog direktora JUDZKS i ostao na toj funkciji do 17. aprila 2013. godine.

Magistarski rad je uspješno odbranio na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, te stekao zvanje magistar medicinskih nauka.

Edukaciju iz menadžmenta, napredni nivo SHCE-3 za top menadžment je završio 2018. godine.

"Nakon što je prijedlog kandidata za vršioca dužnosti generalnog direktora jednoglasno usvojen od v.d Upravnog odbora, on se dostavlja Ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo na saglasnost ministra Enisa Hasanovića", saopćeno je iz JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti