Najavljena nova kampanja Uprave za indirektno oporezivanje BiH "Stop švercu"

26.03.2024. 11:39 / Izvor: Fena
uio bih

Kovačević je naveo da su u prethodne tri godine imali veliki odaziv građana što je dovelo do oduzimanja značajne količine cigareta.

Uprava za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine najavila je danas u Sarajevu novu kampanju "Stop švercu" koja će trajati do kraja juna.

Portparol UIO Ratko Kovačević pozvao je građane da prijave nezakonitu prodaju prvenstveno duhana i duhanskih prerađevina koje nisu obilježene akciznom markicom UIOBiH.

Dodao je da građani mogu prijaviti nelegalnu prodaju takve robe na mail adresu stop.svercu@uino.gov.ba, na viber broj 065/355-155 ili anonimno na broj 080020607.

uio

Kovačević je naveo da su u prethodne tri godine imali veliki odaziv građana što je dovelo do oduzimanja značajne količine cigareta u vrijednosti nekoliko desetina miliona KM.

Istakao je da UIO suzbija crno tržište što se vidi po činjenici da je u četiri godine izdato 58 posto više akciznih markica.

Kovačević je rekao da ove godine očekuju da prihod od akciza na duhan prvi put bude veći od milijarde KM što je značajno povećanje u odnosu na 709 miliona KM iz 2020.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti