Bosanski Petrovac: Izgradnja kanalizacije u proljeće 2012. godine

16.08.2011. 14:22 / Izvor: eKapija.ba
Bosanski Petrovac: Izgradnja kanalizacije u proljeće 2012. godine

Tim za upravljanje Projektom sanacije i izgradnje kanalizacione mreže održao je sastanak u punom sastavu, analizirajući dokumente i zahtjeve od predstavnika Evropske investicione banke i tima koji na federalnom nivou koordinira aktivnosti.

Trenutno je u fazi usaglašavanje tenderske dokumentacije i ubrzo se očekuje raspisivanje međunarodnih tendera za nabavku opreme i materijala i izvođenje radova. Prema Projektu, radi se o sanaciji centralnog i izgradnji istočnog dijela kanalizacione mreže u dužini 38 km, za što su već obezbjeđena sredstva u iznosu 5 miliona KM.

2,5 milona KM su sredstva iz kredita Evropske Investicione Banke a 2,5 miliona bespovratni grant iz IPA sredstava, realiziranih preko Vlade FBiH, navodi se u saopćenju općine.

Ukoliko aktivnosti oko raspisivanja i provođenja tendera budu tekle po planu, očekuje se početak radova na izgradnji kanalizacije u proljeće 2012. godine.

Općina Bosanski Petrovac je nastavila i sa drugim infrastrukturnim projektima. Realizirana je izgradnja vodovoda do Poslovne zone Gorinčani. Načelnik općine Ermin Hajder potpisao je Ugovor o izgradnji dva otcjepna voda, čime će se vodom snabdjeti i naselje Bare u blizini Poslovne zone.

Pored toga potpisan je i Ugovor o izgradnji kanalizacionog sistema zapadnog dijela grada, pored Partizanskog groblja, za korisnike koji nisu bili obuhvaćeni prvom fazom Projekta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti