Zvornik: Poslovna zona "Jadar" uskoro u funkciji

20.04.2011. 10:24 / Izvor: SRNA
Zvornik: Poslovna zona 'Jadar' uskoro u funkciji

Prenošenjem poslovne zone "Jadar" na gazdovanje opštini Zvornik stvorili su se realni uslovi da se brže ugovara sa investitorima o stavljanju ove zone u funkciju, rekao je danas načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović.

Stevanović je najavio da će za petnaestak dana biti potpisan ugovor sa zajedničkim investitorom iz Republike Srpske i Srbije koji se bavi drvno-prerađivačkom djelatnošću.

Formiranjem Poslovne zone, koja ima površinu od 85 dunuma zemlje, Stevanović kaže da očekuje brži ekonomski razvoj zvorničke opštine, dok bi investitori trebalo da zaposle do 300 radnika.

Prema njegovim riječima, investitorima se nudi uređeno građevinsko zemljište sa obezbijeđenom infrastrukturom, a pogodnosti su neposredna blizina Željezničke stanice Zvornik Novi i blizina graničnog prelaza Karakaj.

Stevanović je podsjetio da je Vlada Republike Srpske prije dvije godine kupila imovinu drvne industrije "Jadar" u stečaju i dala je na zajedničko upravljanje Agenciji za srednja i mala preduzeća RS i lokalnoj upravi.

"U lokalnoj upravi nismo bilo zadovoljni dinamikom ostvarivanja ciljeva postavljenih uspostavljanjem zajedničkog upravljanja Poslovnom zonom, jer čim imate dva domaćina često se poslovi ne odvijaju željenom dinamikom", rekao je novinarima Stevanović.

On je pojasnio da je Vlada RS nakon što je zatraženo da poslove prepusti ili Agenciji ili lokalnoj upravi radi efikasnijeg upravljanja odlučila da upravljanje povjeri opštini Zvornik koja je, kako je rekao, spremna da podnesen odgovornost za upravljanje.

Stevanović je podsjetio da je i Skupština opštine Zvornik donijela odluku kojom se osniva Poslovna zona “Jadar” u Karakaju kod Zvornik.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti