Savez općina i gradova FBiH izradio Vodič za uspostavljanje trezora

06.06.2011. 13:56 / Izvor: eKapija.ba
Savez općina i gradova FBiH izradio Vodič za uspostavljanje trezora

Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine i Projekat upravne odgovornosti, Faza II (GAP) kojeg sufinanciraju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), Švedska agencija za međunarodni razvoj (Sida), i Ambasada Kraljevine Nizozemske (EKN), od 2005. godine zajedno provode aktivnost u raznim oblastima bitnim za unapređenje lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Do sada je općinama upućen niz materijala vezanih za uvođenje trezorskog načina poslovanja u jedinicama lokalne samouprave u FBiH, čiji je cilj bio da se općinama i gradovima približi ova tematika i pojasne konkretne aktivnosti u procesu uvođenja trezora.

Nakon održanih radionica vezanih za uvođenje trezorskog poslovanja u martu i aprilu 2011. godine, Savez općina i gradova FBiH u saradnji sa Projektom upravne odgovornosti (GAP) je izradio Vodič za uspostavljanje trezora, Smjernice za izradu registra budžetskih korisnika, te ažurirao niz ogledne dokumentacije neophodne za uvođenje trezorskog načina poslovanja na lokalnom nivou.

Sve ove materijale Savez je 3. juna, u petak dostavio pomoćnicima načelnika za finansije na CD-ovima na kojem se, osim pomenutog materijala, nalazi i sva relevantna zakonska i podzakonska regulativa, a sve sa ciljem olakšanja procesa uvođenja trezorskog poslovanja u jedinicama lokalne samouprave.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti