Na Gazeli otvoreno svih šest traka

12.11.2011. 19:49 / Izvor: Blic
Na Gazeli otvoreno svih šest traka

(Gazela)

Svih šest traka na mostu Gazela svečano je otvoreno 12. novembra u 19 sati, u prisustvu gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa i generalnog direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka.

Svih šest traka otvoreno je posle godinu i po dana, koliko su trajali radovi na obnovi tog važnog infrastrukturnog objekta.

Drobnjak se izvinio građanima zbog saobraćajnih gužvi od jula minule godine, navodeći da je izvođački plan za tu fazu rekonstrukcije Gazele vremenski potpuno ispoštovan.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je rekao da će obnovljeni most Gazela biti u upotrebi još najmanje 40 godina i zahvalio se graditeljima koji su radili i po lošem vremenu kako bi građani dobili obnovljeni most na vreme.

Radovi na Gazeli će biti nastavljeni ispod mosta do kraja februara ili početka marta iduće godine, što neće uticati na saobraćaj.

Most Gazela je sagrađen pre 41 godinu i ovo je njegova prva rekonstrukcija.

Pripremni radovi na obnovi Gazele su počeli 15. marta 2010, a prvi građevinski radovi na konstrukciji mosta 1. jula prošle godine.

Glavni izvođač radova je austrijski "Strabag", a podizvođač domaća "Mostogradnja", a obnova Gazele će koštati 50 miliona evra.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti