Proboj na strano tržište: Euro-Asfalt ugovorio milionske poslove u Abu Dhabiju

11.04.2011. 12:24 / Izvor: eKapija.ba
Proboj na strano tržište: Euro-Asfalt ugovorio milionske poslove u Abu Dhabiju

Nakon što je prošle godine otvorila svoje predstavništvo u Abu Dhabiju, sarajevska građevinska kompanija Euro-Asfalt već je ugovorila milionske poslove na ovom tržištu.

Kako je za eKapiju potvrdio Enver Ajanović, izvršni direktor za tehnička pitanja u Euro-Asfaltu, tim stručnjaka inžinjerskog kadra već se nalazi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gdje će biti zadužen za vođenje izgradnje zgrade policijske uprave.

Poslovnom angažmanu prethodilo je potpisivanje ugovora sa joint venture partnerom iz Abu Dhabija, koji je Euro-Asfaltu omogućilo proboj na strano tržište.

"Trenutno imamo potpisan ugovor za izgradnju policijske uprave, a vrijednost toga projekta jeste 20 miliona eura. Naša grupa inžinjera zadužena je za menadžment odnosno vođenje izgradnje, a kroz taj projekat ćemo steći takvo iskustvo da na tržištu Emirata, Kuvajta, Katara poslujemo narednih 15 godina", istakao Ajanović.

Podsjećamo, Euro-Asfalt je proteklih godina dokazao kvalitet i na zahtjevnom njemačkom tržištu, gdje već duže vrijeme izvode specijalizirane poslove u oblasti hidroizolacije.

No, poslovi u inostranstvu se nastavljaju nizati. Ovoj kompaniji se `smiješi` potpisivanje novog ugovora sa istim joint venture partnerom iz Abu Dhabija, a radi se izgradnji nebodera visine 100 metara. Vrijednost ugovora je oko 30 miliona eura.

U planu je i sklapanje partnerstva sa jednim od najvećih investitora u Sarajevu, saudijskom grupacijom Al-Shiddi. "Naša kompanija je sarađivala sa Al-Shiddijem prilikom obnove sarajevskog hotela Bristol, a sa istom firmom idemo u nove projekte. Namjeravamo da izađemo na tržište u Mauritaniji, na projekte izgradnje putne mreže", istakao je Ajanović.

Kompanija Euro-Asfalt ujedno je lider bosanskohercegovačkog građevinskog konzorcija kojeg čine i kompanije ANS Drive i Hidrogradnja iz Sarajeva, Integral inžinjering iz Banjaluke, Hering iz Širokog Brijega, koji je osnovan radi uspješnijeg nastupa na stranom tržištu i preuzimanja velikih projekata.

N.Voloder

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti